Ännu en vecka till ända i denna bedårande stad

Heej!
förlåt för min uteblivna uppdatering, jag har haft fullt upp hela helgen, en jätterolig helg!
I fredags besökte jag som tidigare nämnt min lilla gulliga bebiskusin Sonja. hennes familj är på besök från Stockholm en månad, inte alla bebisar som har flugit runt halva jordklotet vid 7 månaders ålder! Lördag var det strålande sol och VARMT. Jag fick ett infall och besökte Travellers at work där man kan få sitt CV granskat helt gratis! Det tog en och en halv timme av min värdefulla solningstid, men förhoppningsvis payar det tillbaka sig i ökade chanser att få jobb. Jag fick faktiskt beröm för mitt coverletter och min resume, de hade inga anmärkningar alls på grammatiken vilket kändes jättebra :) däremot lite innehållsmässiga tips som var super! Hann även med ett body pump-pass på det trevliga gaygymmet i Darlinghurst.
På kvällen mötte jag upp Rob som jag lärde känna i spanien i somras (när jag och carro var där på surfresa). Han kommer från Melbourne men har flyttat till Sydney nyligen. Det var födelsedagsfest och jag fick hänga med en massa aussietjejer som kommer från stan, kul! De hade alla just börjat på uni, några på UNSW några andra på MQ Uni, mitt universitet. Med i sällskapet var även en surfare från Brisbane som jag lite snällt frågade (ehm ja) om jag inte kunde få följa med och surfa någon dag. Mina surfförmågor antog plötsligt ofantliga proportioner - den ökända vattenskallen var total, haha. Kvällen var jätterolig och jag höll bara nästan på att missa min busshållplats på vägen hem. Hade varit sådärroligt och väldigt avigt att vakna och upptäcka att man är i Tierp!

Idag var det svettiga 28 grader varmt trots mörka moln. Jag tog färjan in till stan och efter en islatte från Starbucks inrättade jag mig på State Library of NSW för lite macroeconomicsplugg. Boken är jätteintressant, från Australien så den har inte den där storhetsvansinniga amerikanska approachen, pedagogisk och bra på att förklara. Jag kände att saker och ting föll på plats och att macroeconomics kan bli en riktigt kul kurs, användbar även för en blivande civilingenjör! för övrigt har den här staden ett skriande behov av miljö- och vatteningenjörer :)
nu måste jag åter gräva ned mig i kurslitteraturen, sedan blire sovasovasova, måndag är som bekant min (enda) tidiga dag. Ha det fint allihopa och njut av livet!
Jag försöker fota mig själv med skyskraporna i bakgrunden, gick... sådär.

Övergick till att sippa latte utanför State Library of NSW. Inga spår efter gårdagen här ;P

Gårdagskvällen - galna australiensare utför tvivelaktiga aktiviteter på dansgolvet...

Sydney <3

Kommentarer
Postat av: Carro

åhh hur va det att träffa rob!? har han hittat något jobb än? får skypa snart! Har lite å berätta också! ;) haha

2011-02-27 @ 14:12:43
Postat av: Linda

Maila mig ditt CV o coverletter om du vill sa kan jag titta pa det, jag ar expert pa sant, sarskilt pa engelska,

kram storasyster

2011-02-27 @ 15:28:06
Postat av: Linda

Jo, en annan grej, snackade med en kille jag känner frân Paris häromdagen som bott i Sydney och jobbat där, han har massa kontakter inom bar och restaurang om det kan vara nât intressant?

2011-02-27 @ 19:45:32
URL: http://lindaromanazziparis.blogspot.com/
Postat av: Alexandra Ekstrand - frisörelev ♥





HEJSAN! jag tänkte bara tipsa om två stycken pågående tävlingar på bloggen just nu där du bara behöver gilla facebooksidor för att delta i;



en valfri ear cuff från josign.se;

http://alexandraekstrand.blogg.se/2011/february/t-som-i-tavling-om-en-valfri-ear-cuff-fran-jo.html#comment



caroline winberg's resekitt;

http://alexandraekstrand.blogg.se/2011/february/t-som-i-tavling-om-ett-resekitt.html#comment



hoppas att någon utav tävlingarna föll dig i smaken. PUSS & KRAM

2011-02-28 @ 18:48:26
URL: http://alexandraekstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0