Gruppdynamikens ljuva konst

Det ar ett intressant fenomen att resa i grupp. Ofta paminner dynamiken skrammande mycket om ett gang dagisbarn. Nagon ar borta, man vantar pa nagon annan, den tredje ar pa toaletten och den fjarde svarar inte i mobilen och har varit franvarande sedan igar da hon sags dansa med nagon fager ung man. Nar val alla ar samlade kommer det eviga valet och kvalet gallande vilka aktiviteter som skall utforas och i vilken ordning. For husfridens skull har jag valt att halla lag profil - det finns tillrackligt manga viljor som det ar. Vi ska ga och ata. Vi ska inte ata. Vi ska ga en promenad forst och ata sen. Fast person X vill inte ata, naha..? men om dom som vill ata gar i forvag? fast hur ska vi fa tag pa alla? Och person Y ligger och sover, eller ater corn flakes eller ingen vet riktigt vad. De som skall ata beger sig men da aterkommer kvalet om restaurang. Hon vill ha McDonalds medan han ar sa less pa det och skall absolut ha sushi. Men jaha, vad gor vi da..? Om alla forst gar till McD och sen till sushihaket? Men vanta, klockan ar mycket, snart borjar den dar jatteintressanta matchen som 3/4 eller 6/7 av alla ville se eller var det bara person X? Eller var matchen imorgon?
Byron Bay ar jattebra. Igar var vi ute har men eftersom det regnade nar vi skulle ut kom jag och brittiska Emma pa den ultimata iden att ta taxi till klubben som lag fem minuters promenad bort, haha. Idag har jag och sotaste norska paret Johan och Adelinn legat pa stranden och stekt. De andra var pa delfinkajaktur(!) och vad som vantar ikvall vet ingen. Ska vi ga till Cheeky Monkeys? Eller hotellbaren? Eller vanta, den dar intressanta matchen, var den ikvall kanske?
Hostellivet har sina for- och nackdelar. En fordel ar alla roliga manniskor man far traffa. I mitt rum bor en tyska som latsas vara hollandsk for att det ar sa manga tyskar har och hon vill vara lite mer unik. Trots franvaron av akademisk stimulans far hjarnan inte vila - jag har fullt sja med att prata svenska, norska, engelska och italienska och forsoka halla reda pa vilket sprak jag ska prata vid vilket tillfalle. Det bor namligen en italienare pa mitt rum som trots min numera tyvarr nagot stapplande italienska tycker att det ar jatteroligt att fa prata sitt modersmal med nagon. Jag kanner mig sa inspirerad till att plugga mer spanska och italienska nar jag atervander hem - kanske blir det sprakkurs nasta sommar? Sant ar iallafall att jag har fatt mersmak pa livet utanfor Sveriges granser och att framtiden ar ett ljuvligt oskrivet blad.

Byron Bay

Nu har vi natt resans andra anhalt, Byron Bay. Fraga vem som helst som har rest runt i Australien och Byron hamnar nastan alltid pa forsta plats! Har bara varit har 2 timmar sa jag kan inte uttala mig men det verkar battre an Surfers Paradise som aven kallas Las Vegas of Australia... (som kuriosa kan namnas att Brisbane kallas Bris Vegas av ironiska skal - staden ar kand for att vara ovanligt trakig for att vara sa pass stor).
I Byron Bay finns massor av hippies och Australies ostligaste punkt ligger har. Dar finns en fin vit fyr. Vi skulle vandra dit nyss men da slog varldens ovader in och jag ser nu ut att ha duschat med kladerna pa. Det verkar dock ha lugnat ned sig nu.
Ikvall ar det mexikansk afton pa hostelpuben, kan bli intressant! Nu gar min for dyra pengar kopta internettid ut sa jag avslutar med ett arriba!
/eder L.

(ar tillbaka i Sydney pa lordag for de undrande)


Update from SuperSpringBreak!

Heeej allesammans! Hittade en dator med gratis internet sa jag skriver en snabb uppdatering tyvarr utan de svenska bokstaverna - sorry for the inconvenience. Anlande till Surfers Paradise igar. Sjukt smidigt att ta sig hit - jag gick fran lagenheten i Sydney en timme(!) innan planet lyfte mot Gold Coast. Efter lika lang flygning som mellan Stockholm och Lulea (ca 1h 15 min) landade vi pa soliga Gold Coast. Det ar en valdigt amerikaniserad del av Australien. Ni maste bildgoogla Surfers Paradise som ar huvudorten dar jag bor nu, det ser precis ut som USA med massor av hoga hotellskyskrapor, lang anlagd beach och palmkantade avenyer. Sa kallade "meter maids" gar omkring pa gatorna endast ikladda heels och guldbikinis - vad deras syfte ar ar hogst oklart for mig. Inget stalle man aker till for den genuina charmen och den intressanta historian kanske, men den fyller sitt syfte som ytligt och galet partyresmal med rage (<- skall vara en ring ovanfor a:et). Vi ar ett gang pa 14 pers som reser tillsammans och alla ar sjukt skona :) en till svensk, ett gang norrman, en tysk, tva fran UK och nagra fran US, tror det var alla. Igar var det forfest innan vi drog in till byn som mina norska vanner sager. Dar fick det roliga tyvarr ett abrupt slut nar en kille i vart gang blev misshandlad... Det var totalt oprovocerat och den j-vla douchebagen som gjorde det hade blivit utkastad fran flera klubbar och man kunde tydligt se att han gick pa droger. Stackaren som blev slagen fick spendera natten pa sjukhus med ev. latt hjarnskakning och tva sar. Blir sa forbannad for han ar verkligen en bra kille som inte skulle ge sig pa nagon. Vi andra gick tillbaka till hostelet och trostade hans flickvan. Jag funderar pa att dra in till stan ikvall och sla honom tillbaka for att han fortjanar det och jag ar ju tjej sa han kanske inte skulle vaga sla mig tillbaka? (lugn mamma o pappa, jag skojar bara). Hur som helst sa kom den slagne tillbaka imorse och han madde efter omstandigheterna bra men var trott. Han kom inte ihag vad som hande av chocken.
Nu har jag just brunchat med nagra av girlsen - yoghurt med musli och notter, gott! Solen skiner, Surfers Paradise ligger norr om Sydney vilket betyder varmare klimat sa jag ska hem o hamta handduken och joina de andra pa stranden. Vi hors snart igen! Ha det koseligt (=mysigt pa norska) och avnjut hostlovens sprudlande fargprakt for mig sa ska jag sola lite for er ;)
Hogaktningsfullt
/eder L.
ps. Kameran fungerar finfint och jag har redan tagit massor av bilder sa nar jag kommer till Sydney ska ni fa se! kul va!

Spring break 2011!

Jaa! Här i Oz är det knasigt nog vår nu. Överallt görs reklam för sommarkläder och vårens nya releaser. Så ett halvår efter amerikanarna kan vi fira spring break. Jag blev helt apropå inbjuden till en spring break trip till Surfers Paradise/Byron Bay i söndags. Vi är sammanlagt 19 pers så det lär bli väldigt kul! Enda problemet var mitt internship som jag ju hade förbundit mig till. Men det visade sig vara okej att ta ledigt. :)
Den stora förändringen jag utlovade i helgen var att jag har köpt en kamera så att jag skulle kunna bjuda på lite bilder från mitt liv. Det blev en stöt- och vattentålig sådan (ni känner mig, hehe...). Köpte den igår och har inte använt den än så nu ska jag ge mig ut och dokumentera mitt liv för er! be right back!
Jag springer iväg och tar kort nu, tjingeling!

bondi beeeeach!

Snabb update! Jag sticker till playan och steker med ett gäng coola studenter. Vi hörs senare!
Många kramar
/eder L.
Vi gillar Australien!

ConceptionDay2011

Hallå där! En snabb update: jag är hemma för klädombyte och ett snabbt samtal med min favoritpojke. Han hade varit hos tandläkaren och tänderna visade sig vara håliga likt schweizerostar :/ sen blir det vidare fest! Conception Day var galet. Jag kom till förfestområdet mitt på dagen och då var det vilt festande, folk sprang omkring med galna utklädnader och utan kläder överhuvudtaget. Det var stekhett, över 25 grader varmt och jag hade varma kläder och ingen huvudbonad - dumt... Inne på festivalområdet var det trevligt. Liveband och DJ:s bidrog med sjysst musik. Vi satt i solen och chillade och tittade på överförfriskade individer som raglade omkring. Helt okej fredagsunderhållning!
Blev inbjuden på fest av ett gäng glada norrmän så jag ska dra dit en sväng. Har dock lite förkylningskänningar för första gången sedan jag kom till stan så det blir nog inte så supersent. Ha en fin fredagkväll allesammans!
Pözz alla söta läsare! (Notera trappan i bakgrunden - hur stekigt är det icke att bo i lägenhet med trappa inomhus va?!)

hjälp

Nedanstående möttes jag av då jag loggade in på blogg.se. Krigshästarna kommer hemsöka mina drömmar inatt! (okej jag är lite avundsjuk, lite kung också att vara bäst på häst liksom)

Da-gens vi-sa

Idag hade jag en trevlig dag på internshipet. Fick agera trädgårdsmästare - det är mest sådant innan plantorna vuxit upp och vi kan börja experimentera hejvilt på dom likt galna vetenskapsmän. Det är något märkligt befriande i att agera växtmördare och brutalt rycka upp de oönskade plantorna. Detta resulterade i att när jag slutat och gick mot tåget fick jag impulser att rycka upp alla grässtrån jag såg. Linnea the plant serial killer - lite bad man är!
Imorgon är det som bekant fest och mitt sällskap som bor ute på campus ska börja festa redan halv åtta! Valborg i Uppsala style med andra ord. Jag har inte hunnit tänka på att köpa något drickbart så det enda som finns att tillgå är en halv flaska Kahlùa från den tidigare hyresgästen. Kan bli spännande!
Annars lyssnar jag på lite sorglig musik för att jag inte har haft tid att prata med min favoritpojke idag. Men med ett jordklot emellan oss är det fantastiskt hur ofta det ändå fungerar.
Där har ni dagens tankar och känslor i ett nötskal. Jag har storslagna planer för bloggen så kom tillbaka snart igen!
Många kramar
/eder L.
Min frukost häromdagen! Ost, gurka, jordgubbar och nötter. Två ägg och en kopp te tillkom också - jag gillar frukost!

Min superroliga dag!

Tjoho! Nu är jag just hemkommen från gymmet. Jag hänger där väldigt mycket eftersom jag är träningsberoende. Igår sa en rolig personlig tränare som jobbar där: "Are you trying to steal my job?!" Det finns hårfönar där så jag tänkte torka håret vilket jag gjorde i fem sekunder innan jag sa till min spegelbild: "vem försöker du lura?" och gick ut. Har inte psyket att stå och blåsa håret i 20 minuter. Suck. Såg i den ytterst seriösa blaskan mX (gratistidningen på tåget om ni minns) att en del aussietjejer avstår från träning med ursäkten "det förstör min frisyr". AAAH! Om jag någonsin blir sådan får ni spela lite fin klassisk musik för mig och skicka mig på hälsohem några veckor. Eller slå mig i huvudet med en broderad prydnadskudde eller något annat fjantigt.
Jag älskar facebook. Många är så där sunt lagom och bara "näää, facebook är väl ganska kul" men jag är typ obsessed. Allt skvaller, alla bilder, all allmänbildning av mer eller mindre tvivelaktig karaktär. Och givetvis möjligheten att kommunicera med nära och avlägsna vänner! Idag gillar jag facebook lite extra mycket för på news feed kom det upp en länk (tack Julia!) som jag klickade på och hittade en helt sjuk blogg. Helt min humor. Det fantastiska med den var att den kombinerade en hög språknivå med sjukt roligt innehåll! Jag har aldrig tyckt att jag har några svårigheter med att uttrycka mig i skrift men denna blogg är alltså way over min nivå. Den är Zlatan, jag är den feta mittbacken i P98:s pojklag. Det anonyma geniet bakom förtjänar fett med cred! Läs den här och klicka på de olika kategorierna till höger så får ni se de mest fantastiska och passionerade sågningarna av allt mellan himmel och jord. Allt från zumba, Australien och inlagda sardeller till beslutsångest och skedar får på foten.
Nu ska jag sova och drömma om att ilskna hästar jagar mig. Imorgon är det internationell frukost igen och jag ska försöka komma i tid denna gång. Sen praktik hela dagen och sen prata med V och sen träning. Men jag är så glad och sprallig för vet ni vad? Det är sommarvärme här - jag gick hem från gymmet efter kl 22 ikväll i bara kjol och kortärmat! :D (+ att mid semester tentorna är över).
Jaa, det var allt för ikväll! So long köttbuljong
Att klippa sig är traumatiskt när man helst vill ha ett långt böljande svall. Jag försöker intala mig själv att det fortfarande ser långt ut...


Passionerat plugg (och fler vilda fester)

Ursäkta min frånvaro senaste dygnet. Jag har varit fullt upptagen med att plugga. Med samma frenesi och besatthet som en instängd iller försöker ta sig ut har jag försökt lära mig så mycket som möjligt inför morgondagens mid-semester exam i macroeconomics. Macro är den teoretiskt svåraste kursen jag läser så det är en del teorier att ta till sig! Men jag skall icke klaga, även om det smärtar så betyder det ju att man blir smartare och vem vill inte vara smart liksom? :) förstod alldeles nyss varför ökade oljepriser leder till en bestående minskning i produktion, så skönt! Alltså man ska inte bara förstå att A leder till B utan förklara alla små steg på vägen och däri ligger utmaningen.
Imorgon väntar alltså sista skoldagen innan mitt mid-semester break på 3 veckor, tjoho! Torsdag har jag internship och fredag är det en jättefestival på uni som har anordnats varje år sedan universitetet grundades på 1960-talet. Den bär det lite suspekta namnet Conception Day så jag vet inte vad jag ska förvänta mig..? Kul lär det bli iallafall!
nu måste jag gå och knyta mig så att jag är utvilad inför morgondagens prövning. Jag har alltid gillat tentor och prov, inte för att jag alltid presterar så bra som jag vill men för att jag älskar utmaningar! Har ni tänkt på att en och samma situation kan upplevas som positiv eller negativ beroende på din inställning? Detta tycker jag som inbiten optimist är väldigt intressant, inlägg om det kommer när jag har lite mer tid :) Tills vidare vill jag uppmana alla läsare att ha det i åtanke - ditt liv blir roligare och vi gillar roligt!
Med de visdomsorden säger jag godnatt, spiller vatten över hela tröjan (nejjagärinteklumpig) och önskar er en alldeles förträfflig tisdagkväll!
Notera antalet "attending", hehe...

Vilda fester, solsken och altruism

Hellooo!
Gårdagskvällen var galet kul! Hade en girls night out med ett gäng aussietjejer. Vi började med middag på en liten mysig vietnamesisk restaurang i Surry Hills. Sedan goda (och stiliga!) espresso martinis på The Winery innan vi åkte till The Ivy som är Sydneys största nattklubb! Har hört blandade omdömen men jag tyckte att det var stort och häftigt :) tyvärr krånglar kameran så har inga bilder från kvällen. Vi tre upptagna tjejer fick i uppgift att agera wingmen till de två singeltjejerna så vi gick på jakt efter lämpliga kandidater. En kort stund senare var dock tjejerna ensamma igen och jag frågade vart de potentiella älskarna tagit vägen. Den ena killen hade dragit hem och den andra visade sig vara kokainmissbrukare... Bakläxa för mig alltså!
Idag har jag varit lite trött. Har tänkt en del på den hemska händelse som skakade världen för 10 år sedan. Vad gjorde ni när ni fick veta? Jag var 14 år, gick i åttan och minns att jag kom hem på eftermiddagen och att både mamma och pappa var hemma av någon anledning fast det var rätt tidigt. TV:n var på och de berättade vad som hade hänt. Sedan åkte jag och tränade orientering medan New York brann... Det leder mig osökt in på en artikel som jag har läst idag inför min mid-semester exam imorgon i microeconomics. Den handlade om de (hjältar) som gömt judar för nazisterna under andra världskriget trots att de riskerade sina egna liv. Artikeln argumenterade mot teorin att människor alltid handlar själviskt och gör vad som är bäst för sig själva utan att tänka på vilka konsekvenser det har för samhället. Den ifrågasatte vad som är rationellt beteende och huruvida det är lämpligt att basera politiska beslut på antagandet att människor alltid handlar i sitt eget intresse. Jämförde också hur man såg på osjälviska handlingar och det visade sig att de flesta som begår osjälviska handlingar ändå gör det för ett själviskt syfte - att man mår bra av att hjälpa andra. Detta gällde dock inte för de altruistiska personer som räddat judarna undan en ond bråd död. De såg det som självklart att hjälpa en medmänniska. Att vi människor har ett ansvar att ta hand om varandra för att vi i slutändan alla är lika mycket värda vare sig vi känner varandra personligen eller ej. Den var jätteintressant!
Måndag imorgon. Ser fram emot en fräsch spännande vecka i Sydney! Jag har upptäckt att jag verkligen gillar storstadslivet när man bor centralt - förortsliv är inget för mig (just nu iallafall). Älskar det digra utbudet av nöjen av alla de slag och jag är så glad och tacksam över att få leva livet i Sydney!
När man möts av denna fina väderleksrapport med glada solar blir saken inte sämre! Från och med fredag har jag 3 veckors lov - kanske blir det tillfälle att åka till beachen? :D

Jag har klippt mig!

Kära läsare!
Ni är en kritisk skara vilket är bra - inte så många lockades att läsa inlägget med den föga exalterande rubriken gröna fingrar, haha. Jag hoppas att denna rubrik lockar fler av er! Återigen har jag fått bevisat för mig hur liten världen är. Bokade in mig på Toni&Guy i Paddington (bara för att Paddington är min favoritstadsdel) och frisören visade sig vara svensk! Han hade dessutom anlänt till Sydney exakt samma dag som jag!! Han var dock på väg tillbaka till Stockholm där han hade fått jobb på en av de mest ansedda salongerna så det kändes väldigt bra att bli klippt av honom. Blev jättefint och det bästa är att man får en snygg styling på köpet inför kvällen! Nu ska jag kila, ska möta upp aussietjejen Emma och hennes kompis för dinner+drinks, spännande! Har aldrig träffat dom förut, Emma är kompis med min syster.
Imorse hörde jag för övrigt 2 svenskar konversera högljutt på min innergård, haha!
Det syns inte så bra men håret har fått mycket finare form - tidigare var det ganska ojämnt...

Bilder från mina hoods!

Nu har det varit mycket snack och lite visuell stimulans på senaste tiden. Omväxling förnöjer!
Jag har glömt kommentera om den hemska flygolyckan i Ryssland tidigare i veckan. Sorgligt och vilket fruktansvärt och onödigt sätt att dö på! Tydligen har det varit hela sju(!) flygolyckor med dödlig utgång i Ryssland bara i år - begreppet rysk roulette har fått en ny innebörd...
På människors cyniska vis övergår jag från höst och misär till att visa lite vårbilder från Sydney. De är tagna minuter från mitt hem och väldigt få kilometer från Sydney CBD. Älskar att det är så lummigt och grönt här!!
På väg ut. Notera den fina påskliljebroschen! För 2 veckor sen var det nämligen Daffodil Day i Australien då en massa produkter med påskliljemotiv säljs för att dra in pengar till cancerfonden.

De fina viktorianska smidesbalkongerna typiska för Paddington och Surry Hills

I Sydney kan man torka tvätten utomhus året om - lyx!

Charmig liten street

Vackert blommande buske - mamma vet säkert vad det är för sort?



En tant klappar den bruna hunden som alltid ligger och sover på gatan...

Sydney by spring. De flesta träd är gröna året runt men vissa tappade sina blad under vintern och har nu små skira knoppar och blommor - vackert!

Hur får man gröna fingrar?!

Idag har jag planterat blommor. Eller inte riktigt. Eukalyptusträd och lite andra spännande plantor. Det är väldigt meditativt att gräva i jord som omväxling men jag har kommit fram till att labarbete inte är min grej vilket ju är skönt - det finns nog mycket roligt att välja på som det är! Problemet (hoppas inte min handledare läser detta) är nämligen det att jag är så fruktansvärt opraktisk. Ohändig. Klumpig om man så vill. (Detta trots att både mina föräldrar och farmor har gröna fingrar.) Jag har varit på helspänn hela dagen för jag har ansvarat för små hårstråtunna rötter som ABSOLUT INTE får gå av. Sen ska de planteras i lerig jord och så bara ramlar de ihop och jag försöker stötta dem med fingret och när jag släpper ramlar de igen och ligger där trötta och vissna i leran, till synes desperat stirrandes på mig. Till slut tappar jag mitt väl tilltagna tålamod och får svarta tankar om att kasta ut de små irriterande plantembryona genom fönstret. Tur då att vi befinner oss i ett fönsterlöst växthus. Missförstå mig inte, jag vill absolut inte klaga när jag har fått möjligheten att delta i ett spännande projekt som faktiskt är det första av sitt slag i världen! Jag är bara ännu mer säker på att jag vill jobba med matematiska formler och optimering och annat trevligt som orsakar huvudbry snarare än jord under naglarna.

Sedan sprang jag till ett intressant föredrag som handlade om hur man blir bättre på att nätverka och sådant kan man aldrig få för mycket av tycker jag! Föredraget hölls av Ella James som är en känd komiker/skådespelerska/radioprogramledare i Australien. Hon har även gjort rösten till GPS, hissar och olika telefonsvarare typ för taxibolag. Mycket underhållande och karismatisk person! Sedan fick vi praktisera våra nyvunna kunskaper över lite ostar (gilla!). Jag minglade med en trevlig tjej från exotiska Zambia! Annars var det många asiater i vanlig ordning och en och annan australiensare.

Hemma och vänder strax före åtta. Pratar med V en snabbis innan jag springer ut i duggregnet mot gymmet. Kommer precis hinna med mitt spinintervallpass enligt mina beräkningar. När jag kommer till gymmet ser det väldigt tomt ut, skönt! hinner jag tänka innan jag fattar varför - det är stängt... Nu kommer vi till det fina med att bo i en storstad - jag kan enkelt bege mig vidare till nästa gym och hoppas på bättre lycka då mitt gymkort är giltigt på flera gym. Efter en kort busstur checkar jag nästa som även det är stängt. Inser att min endorfinjakt påminner misstänkt mycket om en knarkares maniska jakt på droger. Hur jag blir rastlös och orolig då jag inser att jag kanske inte får min kick ikväll. Kämpar vidare och vid tredje gymmet får jag napp - det är öppet en halvtimme till! Flänger in och hinner med ett snabbt pass. Ingen idealisk träningssituation - tur att träning för det mesta är betydligt mindre stressigt och way mycket mer lustfyllt! Tränad blev jag iallafall och det välbekanta lugnet infinner sig i kroppen. Återigen fascineras jag över hur folk klarar av att ha stressfyllda livsstilar utan att träna.

Slutligen vill jag tipsa om en intressant artikel om hur magkänslan påverkar våra beslut och hur fel det kan bli i professionella situationer! Läs den här. Och hälsa ett stort grattis till Carro som fyller 24 idag!! :)

Ring mig!

 


skitockså

Jag hade skrivit ett långt, djupt och avslöjande inlägg. Nästan som meningen med livet i blogginläggsform. Och på ett ögonblick var det borta... Kanske var det en påminnelse om hur skört livet är. Jag är väldigt trött men glad efter en lång händelserik dag som jag berättar om imorgon istället för nu är ögonlocken tunga som blåvalar och då är det inte lätt! Meen, fresh update imorgon när jag har varit på praktiken och ett spännande föredrag om hur man blir mingelproffs och sen träning på det. Storstadslivet är hektiskt och jag njuter av varje sekund!
Min nya favoritring! Fin va? :)

Du är söt

Seriöst - jag måste ha världens sötaste pojkvän!

Glamourbrevbärare

Som jag nämnde igår så fixade jag ett casual (vad är ett lämpligt svenskt ord - tillfälligt?) jobb som bestod i att dela ut flyers för ett företag som utbildar restauranger. Det fina med just denna utbildning är att den är obligatorisk för alla ställen som serverar mat - har man inte gått utbildningen innan 1 oktober får man en saftig böter slängd i ansiktet. Australiensarna älskar böter! (eller i alla fall politikerna.) Däremot behöver man inte välja företaget jag jobbade åt, men de kom på den briljanta idén att anordna internetkurser så det borde locka rätt många. Jag får bra betalt plus provision för varje deal som går igenom så det var ett perfekt extraknäck! Ska dela ut de kvarvarande flyersarna på fredag då jag är ledig nästa gång.
I annonsen stod det att man skulle vara well presented så först tänkte jag av gammal brevbärarvana slänga på mig gympaskor och nån svettig tröja. Men det kändes inte särskilt presentabelt så jag tog kavaj och min fina ryggsäck att bära lapparna i. Det lite trista var att just idag blev det den varmaste dagen på flera månader. Säkert 25 grader varmt. Och där gick jag omkring i svart kavaj och svarta leggings och lite för trånga skor och ryggsäcken klibbande mot ryggen. Jag kände mig trots det lite som en glamourbrevbärare i mitt uppklädda och fixade tillstånd även om det känns lite som ett hån mot hela brevbäraryrket att klassa utdelning av oadresserade reklamlappar som postutdelning. Roligt var det iallafall trots värmeslaget och jag längtade lite till CityMail.
Annat som har hänt: Jag drömde om en påfågel inatt. Jag lyckades befinna mig på gymmet en timme utan att vare sig vara på väg in i fel omklädningsrum (som igår) eller slå huvudet i en ryggträningsmaskin (också igår). Min ur tomma intet uppkomna kändishysteri håller i sig och jag måste bara visa Blake Lively som var i Sydney förra veckan (till mogna/ointresserade läsare: hon är lika gammal som jag och spelar huvudrollen i den bra serien med det dåliga namnet Gossip Girl som handlar om rika och bortskämda tonårskids i New York). Hon har bara så snyggt hår! Så där fixat men ser ofixat ut. Mitt hår ser i och för sig alltid ofixat ut men lite mer skatbo än glansigt otvunget svall. Och jaaa jag vet - nyckeln heter att föna håret, då blir tillochmed mitt fint - men det är ju så fruktansvärt tråkigt!
Pappa betalar!

Förlorat silikon och ömmande tår

God afton!
Ikväll är jag pigg och glad efter att ha varit trött och seg mest hela dagen. Varför? Hemligheten heter som vanligt träning! En hel del roliga typer figurerar på mitt gym, t.ex. thaikillen som drar upp linnet, spänner magen och dansar framför spegeln mitt bland alla tränande. Idag ångrade jag att jag inte hade med kameran för det uppstod ett riktigt Kodak moment - någon hade arrangerat två skyltdockor i en intim pose. De höll på att klä av varandra... Ytterst opassande men sjukt kul! Om jag åker dit imorgon följer kameran med för det såg väldigt roligt ut som sagt :)
En tråkig sak som har hänt idag: jag har förlorat mitt älskade silikon. Min fina kaffemugg som har följt med mig i vått och torrt (och stundtals sett till att innehållet i min väska blivit vått, men det är glömt nu) är inte med oss längre. I ett hjärndött ögonblick lämnade jag den i en föreläsningssal - jag mitt as hade tagit ut den ur väskan och placerat den under stolen - och sedan gick jag därifrån utan att lägga tillbaka den :( Det känns sorgligt för jag har börjat gilla tusen gånger mer att dricka kaffe ur silikonmuggen än de epiga pappersmuggar med plastlock man får när man köper kaffe. Visste ni att de inte är bra för miljön fast de är gjorda av papper? De bidrar till att utöka vårt globala sopberg. Jag tycker att alla som köper take away-kaffe regelbundet borde bära med sig en silikonmugg! Själv tänker jag investera i en ny, suck - tur att man har fixat casual jobb imorgon! Fick på tal om det en värmande kommentar av fina V, han sa att jag var företagsam :)
Till sist tänkte jag bjuda på lite bildspecial: Linnea öppnar paket! (eller: den som väntar på nåt gott...) Jag skriver om mig själv i tredje person bara för att det är rätt creepy och därmed roligt. Och vi gillar roligt!
1. Linnea är glad! Paketet från TopShop har nått Australien, "bara" tre veckor efter beställningen. Dessutom är det fint och prickigt.
2. Linnea öppnar paketet. Samtidigt försöker hon i smyg spänna armarna så att alla läsare skall se och imponeras över hennes framgångar på gymmet!

3. Et voilà! Världens sötaste ballerinaskor uppenbarar sig, väl värda väntan. Nu kan Linnea avnjuta en 100%-ig utökning av antalet skor - från ett par till två! (lugn, har 2 par träningspjux och ett par heels också)

4. Den lite tråkiga parentesen: skorna är en storlek för små..........

5. Linnea är glad ändå - man kan ha dom på huvudet och leka galen älg!
Ja. Total failure som ni förstår. Jag måste returnera skorna så jag kanske har dem lagom tills jag åker hem till Sverige... Dagens visdomsord lyder: Köp inte skor över internet om du inte är helt säker på storleken! Med dessa ord lämnar jag över måndagkvällen till Sverige och kryper till kojs här - där vattnet snurrar åt fel håll. Ha en helt fantastisk måndagkväll allihopa, det är ni värda!

Centennial Park

Här kommer de efterlängtade bilderna från parken som jag lovade er igår! Skönt att ha något annat än webcambilderna att komma med. När jag kommer hem ska jag och Victor köpa systemkamera!;)
Jag tog mig vatten över huvudet med träningspasset - benen var alldeles stumma från gårdagens monsterpass och det blev många gå-pauser inblandade i löpningen. Som plåster på såren sprang jag två varv (ett varv tar ca 20 min). Visst är det bra att träna men att lyssna på kroppen är också viktigt! Solen tittade fram under andra varvet och jag sprang i linne utan tröja vilket resulterade i någon slags expressbränna - här i Australien behöver du befinna dig i solen typ en tiondel jämfört med i Sverige för att få samma färg! Härligt men farligt.
Det häftiga med Australien är att här finns både mindre exotiska växter och djur som kråkor och maskrosor men också exotiska varelser som svarta svanar och palmer.
Har ni förresten hört om den där idioten (idioterna?) som dödar träd i Stockholm för att få bättre utsikt från lägenheter?! Så sjukt! Om jag någonsin börjar göra sjuka saker för pengar får ni slå mig i huvudet!
Svart svan speglar sig i vattenytan
'
Aussie gräsänder
Nån slags kråkfågel!

En vanlig svensk maskros!
Hästarna övar på hinderhoppning! gnägg
En ö med palmer och ibisar (svart-vita fåglar)
Stadens skyskrapor skymtade i bakgrunden
Glad jag efteråt!


Fredagsmys SurryHills style!

Ärade läsare!
Imorse försov jag mig 50 minuter(!) men hann ändå äta en snabbfrukost och komma i tid till tåget, ganska bra jobbat va? Har ju praktik så jag ville inte vara sen! Men jag hann i tid och har stått i 32-gradigt växthus och arbetat från 9 till 5, puh! Var inte riktigt klar till 5 så jag erbjöd mig att stanna kvar och fixa det sista vilket var väldigt uppskattat av min handledare. Det är ett smart karriärsdrag - att göra lite mer än vad som förväntas av en (iallafall när man är ny på ett ställe och folk inte vet vad man går för).
Efter att ha skyfflat jord och lekt med blompinnar hela dagen satte jag mig svettig och jordig på tåget mot träningen. Tyckte att det var oerhört roligt att jag hade bruna fläckar överallt, såg ut som ett väldigt misslyckat försök att applicera brun utan sol..! Väl framme i stan var jag lite trött så jag laddade med en Starbuckskaffe som raketbränsle och visst hjälpte det! Först körde jag ett tufft ben- och axelpass (styrka) följt av 20 minuter spinningintervaller. 20 minuter låter inte särskilt mycket men när man kör 8 sek max+12 sek vila och upprepar det konstant så känns det snarare som 20 timmar, hehe... Blev inspirerad till denna typ av träning av en spinninginstruktör för några veckor sedan som hade kört detta pass 3 ggr i veckan under 8 veckor och fått kraftigt förbättrad kondition (och tappat en klädstorlek på köpet). Får se om det har samma slående effekt på mig!
Efter passet blev jag så där glad och pigg som jag bara blir av träning. Skuttade glatt till bussen och sjöng högt för mig själv. Lite konstigt tyckte mina medmänniskor men jag brydde mig inte. Har känt mig så mycket piggare och gladare än tidigare under veckan, underbart! Men efter 13 timmar hemifrån var det skönt med en lugn hemmakväll för att hämta andan. Hann prata med kära V och äta en mycket god sallad innehållande lax, avocado, spenat, paprika, rödlök, champinjoner och halloumi - lika gott som det låter! Nu början energin ta slut och jag ska uppdatera mig på lite news från Australien, snodde med mig The Daily Telegraph från gymmet, innan det blir färd till drömmarnas värld. Imorgon är det lördag och då tänkte jag springa i parken och spana efter Leonardo DiCaprio som är i Sydney 4 månader för filminspelning och brukar träna där, coolt va! Ska försöka komma ihåg ta med kameran. Inte för att agera paparazzi utan för att visa er hästarna och fåglarna och träden och allt som jag har berättat om och som ni längtar så efter att få se! håll ut!
Ha en fin fredag med mycket choklad och livsglädje!
/eder L.
Dinner made by Linnea - smarrigt! Om ni saknar Dagens Outfit-bilderna så beror det på att jag inte har nån helkroppsspegel att ta bilder i och ingen fotograf... ska kanske fråga nån av girlsen jag bor med? Häng med så får ni se!

Vem döper orkaner och hur många exflickvänner har han?!

Jag läser dagligen DN och andra nyhetssidor för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i världen. Både stora och små nyheter når mina ögon här på andra sidan jorden - så fascinerande det är med internet! Skönt att orkanen kring NY är över, trist att några strök med... Har ni tänkt på att stormar och orkaner oftast har tjejnamn? Undrar vilken bitter myndighetsperson som sitter och väljer namnen? Lär vara någon som har blivit sviken av många kvinnor i sina dar! Exempelvis Gudrun som härjade i Sverige, Irene i New York och cyklonen Yasi (lät iofs lite androgynt) som drog fram i Queensland här i Australien just innan jag kom hit. När vi reste i Queensland i juli fanns det fortfarande spår efter dess förödande framfart, otäckt!
Idag fanns på dn.se även en rubrik som lydde "Ont om smör i landet". Så nu vet ni det alla smörfans, läge att bunkra kanske? Eller kom hit, här råder hysteri för allt som är fettfritt - nästan så att toalettpappret är märkt med 99.9 % fat free! Själv tror jag mer på lagom mycket naturligt fett än konstgjorda kemikalieproppade lightprodukter som våra kroppar inte alls är gjorda för att bryta ned...
Nu ska jag lägga mig fast klockan bara är halv tio(!), har varit väldigt trött denna vecka och haft lite svårt att sova. Missade pga det frukosten för internationella studenter som hölls på skolan imorse. Får gå nästa vecka istället! Som tur är har jag min mikrohund som jag kan värma och hålla om när det känns tufft. Imorgon är det praktik från 9 till 5 och jag är taggad på fröplantering för hela slanten!
Det blev ett lite rörigt inlägg som får spegla mitt för tillfället trötta tillstånd. Men vi blickar framåt och hoppas på en spralligare morgondag!
Ha en fin torsdag, och minns ni vad jag sa nyss? Snart är det helg :)

RSS 2.0