imorgon är det "vinter"!

God afton!
Vill börja med att hälsa stort grattis till min storasyster i Paris som fyller år idag, hipp hurra från Sydney!
Ursäkta min frånvaro de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp som vanligt med skola, träning och även planering inför vår kommande resa. Vi kikade först på Bali men då flyget dit kostade nästan lika mycket som en tur-o-returbiljett till Sverige lade vi det på hyllan. Istället blir det mest troligt Queensland (norrut längs Australiens östkust) i mitten av juli under minst två veckor! Ska bli fantastiskt trevligt. Det är en den klassiska backpackersträckan upp till Cairns i tropiska norra Australien som gäller. Vi har kollat på internet och jämfört alternativ från olika resebyråer, så vi ska försöka plocka ihop ett eget litet paket :)
Victor är och spelar innebandy(!) nu, han hittade ett lag som heter Northern Beaches Floorball, fantastiskt namn. Ligger drygt en halvtimmes promenad hemifrån oss så det var verkligen bra läge! Jag följde med och kikade lite, det kändes så avigt med den karakteristiska sporthallsdoften och innebandyklubbor på den här sidan av jorden, men V verkade gilla det! Har varit en varm kväll denna sista höstdag (imorgon blir det vinter enligt kalendern). Jag gick hem längs med stranden och det var enorma vågor, vattnet letade sig nästan upp till strandpromenaden.
I övrigt kryper sluttentorna obehagligt nära inpå så nu ska jag säga tack och hej och dyka ned i min intressanta kurslitteratur! Ha det underbart allihopa!
ps: för er som undrade: ja, vi gick upp och kikade på Champions League-finalen halv fem i söndags. efter matchen sov vi till halv två och kände oss totalt utmattade, jetlaggade och bakfulla resten av dagen så jag hoppas innerligt att européerna där på planen kände vårt stöd!
Lite inför vintern-shopping hanns med idag, en mysig Macquarie University-hoodie i den ultimata färgen hoodgrå samt lite ekologiskt chai-te från T2 - smashing!

jobb, filmning och en kopp te

Kära blogg!
Vill börja med att tacka alla som läser och kommenterar, så trevligt att se vilka ni är och vad ni tycker! Fortsätt med det! Jag läser allt och har hög censurtröskel.
Idag har jag jobbat. En strid ström av människor besökte vårt lilla café vilket ju är trevligt. Jag känner mig så mycket mer hemma med alla arbetsuppgifter nu än i början, dags att ställa upp i servitris-VM kanske? ;)
I vanlig ordning sprang jag ner till stranden direkt efter jobbet. Hade med mig kamera med uppdraget att filma när Victor surfar så ni äntligen kan få bevis. Det hela slutade dock med att jag upptäckte en helt ny färdighet hos mig själv - att filma och dokumentera min omgivning. Tänker icke skämma ut mig med att visa upp slutresultatet men roligt var det under produktionens gång! Igår surfade V en barrel vilket innebär att man åker i en tunnel av vatten som bildas när vågen slår över, så häftigt!
Inatt halv fem tänkte vi vakna och kolla på direktsända Champions League-finalen mellan Barcelona och Manchester United, intressant att se om vi pallar... Tänkte surfa i soluppgången sen, måste vara väldigt vackert!
Nu blir det te, frukt och jättemörk smält choklad. Som en chokladfontän fast utan fontän. Ha det så fint allihopa och njut att ni har kvar mer helg än vad vi har!
En del av vår lägenhet, burspråk tror jag att den där utböjen vid fönstret kallas.

made in sweden

Idag köpte vi disktrasor på Coles. Nu tänker ni väl att jag har blivit lite väl bekväm med bloggen som delar med mig av sådana till synes triviala vardagsdetaljer. Till saken hör dock att när jag kikade närmare på de miljövänliga (100% biologiskt nedbrytbara enligt förpackningen) trasorna så stod det: "Certified by Sveriges Lantbruksuniversitet". haha! Vad är oddsen liksom? För er som inte vet så pluggar jag delvis på Sveriges Lantbruksuniversitet hemma i Uppsala. Visst är det häftigt hur globaliseringen kan få mig att gå till min lokala mataffär i Sydney och köpa trasor designade i Uppsala?! Sedan grusades min glädje lite när jag kom på att de inte är så miljövänliga längre om de fraktas från Sverige för att torka matrester på andra sidan jorden... Men jag tror att de tillverkas på närmare håll och att mitt hemunviersitet bara är hjärnan bakom det hela. Som tillfällig utlandssvensk har jag all rätt att lite smygpatriotiskt utbrista "go Sweden!" Sverige skurar rent på internationella trasmarknaden, wiihaa!
Annars är jag på bra humör för jag har just insett att de ekonomikurser jag pluggar nu täcker in både Nationalekonomi A och delar av Nationalekonomi B i Uppsala. Soft! Ha en fin torsdag och njut av sommarens antågande!
Peace/L

Inget svenskt kaffe på grisfesten men väl svenska trasor till dagen efter!

hos frisören

TJA!
Skulle gå ut på morgonpromenad imorse men vände i dörren - det praktiskt taget stormade och regnet vräkte ned... men givetvis hämtade jag en regnjacka och gick i alla fall. Linnea vs ovädret 1-0!
V har ägnat sig åt surfing idag, heder åt honom - det ösregnade och vågorna var stora som hus! Han fick brädan i huvudet några gånger, stackarn (han verkar fortfarande känna igen mig iaf), så nu ligger han och tar igen sig med jordnötter och film. Jag nöjde mig med att kolla på två minuter innan jag gick till frisören för att boka klipptid. Att hitta en frisör som ser ut att klippa snyggt och samtidigt tar ett studentvänligt pris är omöjligt här så jag resignerade till slut och valde Toni&Guy. Fick en tid redan en timme senare, så nu njuter jag av att ha blivit av med mina kluvna toppar som stod likt ett skatbo runt mitt ansikte och försöker förtränga att det var min dyraste klippning någonsin. vilket iofs inte säger så mycket då jag klipper mig på en frisörskola i Uppsala som tar blygsamma 180 spänn. Frisören var duktig även om den välbekanta panikkänslan kröp fram när jag såg långa hårbitar ligga där på golvet till synes desperat skrikande... Fick en superduperfin styling med fett snygga lockar också som tyvärr försvann när jag gick ut i ovädret.
Nu ska jag ut till uni för mitt sista Global Leadership-möte, sedan är jag klar med det äventyret och har en ny merit på CV:t, score! Ha en fin (och förhoppningsvis varm) onsdag!
Mitt hår! I bakgrunden köket/vardagsrummet hemma hos oss i Manly :)

ett något förvirrat inlägg efter 11 timmar på uni

Jag har en ny kärlek. Den vackra blonda behöver icke känna sig hotad – det handlar om något så geeky som ett bibliotek. Macquarie Universitys nya bibliotek invigdes för några veckor sedan, bara några år senare än planerat. Jag har hittills inte haft vägarna förbi och med tanke på att de flesta byggnaderna på mitt uni ser ut som gråa cementklossar militärbunker style (när var det inne?) var mina förväntningar inte skyhöga. Men ack så fel jag hade! Det nya biblioteket var stort, gnistrande, färgglatt och fräscht, än så länge inte nedtyngt av studenters idoga omsättande av hjärnceller för lösningar på morgondagens stora frågor. Det påminde mycket om nya snygga psykologibyggnaden på Uppsala Universitet. Inredningen var kreativ och oväntad och jag blev bara jätteglad och satt och pluggade flera timmar i sträck i väntan på mitt Global Leadership-möte om ombildning av stater. Sammanlagt elva timmar har jag spenderat på uni idag. När jag klev av färjan stod V och väntade på mig, vilken trevlig överraskning :)

Slutligen vill jag bara bjuda på ett smakprov på min intelligens, eller hur man blir av med en sallad (ni vet den jag var grinig över igår för att den var så oaptitlig). Strategin innebar att inte äta middag -> jag var jättehungrig när jag kom hem kl 22.15 -> den äckliga salladen från igår gick ned hur lätt som helst. Smart va!

 

Höstigt på campus idag. Tycker dock att träden är bortskämda här som tappar sina löv när temperaturen kryper ner mot arktiska +17 grader...


Nya libraryt! <3


I skymningen. Fint va!


måndagssnack

Idag har vi haft en riktigt härlig dag i äkta Aussie-style. Jag tog en morgonpromenad längs stranden i gryningen. Ja, inte riktigt gryningen men innan frukost. Tillbaka i lägenheten läste jag min intressanta kursbok om uppkomsten av länder eller nation-states. Intressant och allmänbildande! Länder som de ser ut idag är ur ett historiskt perspektiv ett väldigt ungt fenomen. Så sent som på 1800-talet var det vanligare med områden med flytande gränser som regerades av dynastier, förmögna klaner, grever, påvar och annat löst folk som råkade ha makt och pengar.
Åter till dagen. Efter några timmar vaknade V till liv och drog med mig till beachen. Vågorna var perfekta för mig och jag kastade mig våghalsigt (ursäkta ordvitsen) ut i de gröna vattenmassorna. Eftersom vågorna var perfekta för mig var de alldeles för små för alla skillade surfare så vi hade havet nästan för oss själva. Solen lyste och vi låg ute nästan 2.5 timmar. Underbart! Dock var vågorna rätt svårsurfade, jag är ingen expert men de hade en märklig form idag som gjorde att det var svårt att fånga vågen innan den bröt.
Till slut gav vi upp och catchade färjan in till stan för träning på gymmet. Jag var trött i kroppen efter allt paddlande under surfingen men lite viktlyftande och narcissism framför spegeln på gymmet sitter aldrig fel ;)
Nu är vi hemma igen. Jag är lite grinig för jag åt en fett tråkig sallad till middag men jag tröstar mig med lite studier inför morgondagens tutorial test i ämnet makroekonomi. Ha en underbar måndag, ännu en fräsch start och en chans att göra denna vecka till ditt livs vecka!
Kramar från Sydney
Jag i lördags innan jag åkte kundvagn

Victor på färjan idag. Härligt ljus!

veckan som gått

God afton!
Har varit lite opersonlig i de senaste inläggen så jag tänkte skriva lite om senaste veckan såhär på söndagskvällskvisten. Vi ligger och degar i sängen, jag har Victors keps på mig och dricker jasminte. Han ligger bredvid och skördar magic blueberries på sin iPhone. Själv är jag old school och tillhör den sinande skaran av mobiltelefonanvändare som har en sån där telefon med knappar som du snart kan hitta på ett museum nära dig.
Måndag: Lugn dag i Manly. Jag stannade hemma från uni och pluggade som en galning. Victor åt PTM till middag (=pasta med tonfisk och majs).
Tisdag: På kvällen åkte vi in till stan för ett cocktailevent som min skola anordnade. Det var mingel med sådana där fantastiska små ätbara kreationer och dryck. Sedan föredrag med en TV-känd politisk kommentator här i Australien, Waleed Ali. Han pratade om crosscultural understanding och fördomar. Nämnde bland annat att kulturen i USA är baserad på en gemensam nationalitet snarare än en gemensam kultur/historia, intressant!
Onsdag: Balett i Sydney Opera House på kvällen, behöver jag säga mer? Helt fantastiskt! :) ägnade oss också åt delfinskådning från Manlyfärjan.
Torsdag: Trött dag. Jag joggade längs strandpromenaden i skymningen, fint!
Fredag: Jobb, sedan mötte jag upp V i stan för gemensam färd till vårt gym.
Lördag: Jobb följt av surf, jogging och sedan dekadenta nöjen i form av utgång på kvällen. Vi besökte först supermysiga Manlywine som ligger runt hörnet. Inredningen består bl.a. av vinflaskor och en rosa flamingo (ej levande). Sedan drog vi till Manlys motsvarighet till BJ, The Shore Club där alla tjejer med välexponerad hud (många...) fick de hårda säkerhetsvakterna att smälta och gavs företräde i kön. Sjysst system liksom... Men vi var glada iallafall och hann med lite dans på en stor balkong innan det blev hemfärd (3 minuters promenad).
Söndag: Jobbat och nästan spytt över alla gigantiska kackerlackor som härjar på mitt jobb. Sprungit på Manly Beach (bra träning!), handlat mat på Coles och läst om Perfect Competition i mikroekonomi - nästan lika spännande som det låter. Nu ska vi kolla lite på film innan det är läggdags, DaVinci-koden blir det visst!
I övrigt: Veckan har varit solig och varm (tänk svensk sommar). Victor surfar som om han har surfat 2 år snarare än 2 veckor, jag är riktigt imponerad och stolt! Ska försöka knäppa lite kort så ni får bevis :)
Vi igårkväll. Visst ser mina ben ganska bruna ut? :D (till alla oroliga mammor: förfasa er icke, bilden är arrangerad!)

manly

Vi bor i Manly fram till 11 juli. Jag tänkte att jag skulle introducera stället för de som har mindre bra koll på Sydneys stadsdelar.
Manly ligger 30 minuter med färja från centrala Sydney. Färjeturen är vacker, man ser höga skogsklädda kullar (påminner om Norge!), passerar villor med havsutsikt och har chansen att se delfiner och valar i vattnet innan man slutligen glider förbi Operahuset med Harbour Bridge på andra sidan. Jag har sett delfiner som hoppar i vattnet vid två tillfällen och det är så fint! Så mycket skönare att åka färjan än de överfulla bussarna som sällan håller tiderna.
Manly är mest känd för sin långa sandstrand - nästan 1.5 km. Surfingen är bra och det ligger i princip alltid ett gäng surfare ute i vågorna. Stranden är längre, smalare och mysigare än den mer kända Bondi Beach. En strandpromenad som passar utmärkt att jogga på löper längs med stranden (vi var ute senast ikväll och sprang). På andra sidan ligger en massa små restauranger och barer med uteserveringar. Huvudgatan, en gågata med mestadels beachinspirerade affärer, bär det något Italieninspirerade namnet The Corso.
Man kan även vandra längs med havet i naturreservatet som är en del av Sydney Harbour (flera mil vandringsleder!), besöka Oceanworld Manly och simma med hajar, kika på ett spökslott som användes som ett försvarsfort för att skydda hamnen från inkräktare i stadens ungdom, gå till museum/konstgalleri (jag vill!) eller besöka ortens biograf som liksom i resten av Sydney har Bargain Tuesdays då filmerna bara kostar 10 dollar (typ 70 spänn).
Det är så härligt att komma hem från skolan/jobbet och gå förbi stranden på väg hem från bussen, ta av sig skorna och gå barfota i sanden. Tempot är mer småstadslugnt än inne i stan och min hy mår mycket bättre av havsluften här i Manly än den avgasstinna luften i innerstan. Nackdelen är att det tar mig 1.5 timme att komma till skolan, jag åker inte båt utan tar buss/tåg som ofta är förseningsdrabbade. Därför överväger jag att flytta in till stan när jag åter blir ensam i augusti. Men Manly har sin charm och liknar ingen annan stadsdel i Sydney, så jag kan absolut rekommendera ett besök för de som har vägarna förbi södra halvklotet! (Se upp för horderna av japaner med kamera som kommer från Manlyfärjan under soliga dagar, de väjer inte för någon!)
Victor på Manly Beach. Havet har så fin färg, alldeles grönt!


EN HAJ!

Ja, ni ser väl fenan?! Nää skoja bara, det rör sig om ett betydligt trevligare djur nämligen delfinen! Vi såg flera delfiner från Manlyfärjan . De hoppade i vågorna och såg allmänt lyckliga ut :) var dock svårt att fånga dem på bild så ni får hålla till godo med ovanstående fena!

The Australian Ballet: British Liaisons

Ikväll har vi varit på balett i Operahuset. Sydney Opera House! Hur mäktigt som helst! Föreställningen bestod av tre separata baletter med pauser emellan. Samtliga var fantastiska men rätt olika varandra. Min favorit var nog del 2, After the Rain, en subtil kärleksbalett utan en massa rekvisita. Bara dansarna och en dovt enfärgad bakgrund. Alla dansare var otroligt duktiga och samspelta, jag är djupt imponerad!
Jag har känt ett ökat behov av kultur och estetik i mitt liv på senaste tiden. Har nostalgiskt tänkt tillbaka på mina forna glansdagar som dansare och konståkare. Jag funderar varifrån detta behov av det vackra och konstfulla kommer och kom fram till att antingen: 1. jag börjar bli gammal/mogen nog att kunna tillgodogöra mig upplevelser av det finkulturella slaget eller 2. jag saknar matematiken hemifrån. Avancerade matematiska bevis är som den finaste Rembrandtmålning för mig.
Nedan följer lite bilder från kvällen som faktiskt var rätt varm!
(Titeln British Liaisons är en hyllning till australiensiska balettens rötter i Storbritannien. Som allt annat här i Australien med andra ord).
Förväntansfull jag på Opera Bar i väntan på föreställningen.
Fina V följde med, lika glad och öppensinnad som alltid (trots att han aldrig kollat på dans tidigare)
Lycklig jag med kvällens programblad i handen

Affischen i Operahuset

glidarna på manly beach

Solnedgång vid strandpromenaden längs Manly Beach. Tanken var att jag skulle ta en powerwalk och V skulle följa med på longboard. Jag stal dock brädan vid ett flertal tillfällen som ni kan se nedan. Att åka bräda, må vara snowboard, surfing eller longboard, gör mig helt euforisk - det är så härligt och ger en sådan frihetskänsla! + lagom äventyrligt för mig som helst förflyttar mig horisontellt och aldrig skulle hoppa bungy jump ens under dödshot. Vi nådde så småningom Queenscliff vid strandens norra ände (vi bor vid södra änden) där vi hittade en asball havspool där man kunde simma. Vågorna bröt mot kanten och stänkte ned i poolen (se nedersta bilden). Lite mer action än Centralbadet ;)

Bondi to Coogee - coastal walk

TJA!
Nu är det fredag kväll i Sydney. Vi är just hemkomna från ett mördarträningspass - Victor tog med mig på 400 meters-intervaller då man ska springa som man är jagad av en demoniserad possum hela vägen. Fett jobbigt men ack så skönt efteråt! Vi har en helt fantastisk joggingsträcka längs strandpromenaden med Manly Beach (ca 1.5 km lång). Hela tiden känner man havsbrisen och saltdoften (vilket man iofs alltid gör när man svettas...). ljuvligt!
Jag har jobbat idag och V har köpt longboard! Han har även surfat flera timmar de senaste dagarna och imponerat på locals. Jag är också impad över att han är en så fast learner. Att surfa är inte lätt! Jag hann även med ett antal försök i vågorna medan V gled runt på sin longboard längs strandpromenaden i skymningen. Livet i Manly är lika glassigt som det låter :)
I onsdags gick vi en känd vandringssträcka - kusten mellan Bondi Beach och Coogee Beach. 5 km och väldigt mycket upp och ner. Jättevackert då man har havet på ena sidan hela tiden! Man passerar ett antal mindre stränder på vägen. Har dock bara bilder från första halvan, sedan sänkte sig mörkret över Sydney. Blir mörkt redan vid halv 6-snåret nu och igår var det långkalsongkyla - tur att vi har en gas heater i lägenheten!
Nu tänkte vi gå ut och ta ett glas vin här i Manly, det var fullt på alla uteserveringar när vi var ute och sprang och det såg så mysigt ut. Ha det så jättefint så hörs vi snart!
Bondi Beach i solnedgången. De svarta prickarna i havet är surfare !
Min vackra pojkvän
Glad
Havspool vid Tamarama Beach
Sandstensklippor. Jag fick flashbacks från ettan då vi fick lära oss finfina nördkunskaper om bergarter (sandsten är en sedimentär bergart!)
Villor med havsutsikt. Den vänstra tänkte vi lägga bud på ;)
Skymning över Coogee

otur/tur/otur igen

De senaste dagarna har varit dramatiska. Det började i tisdags med att jag i väntan på tåget skulle köpa en morgonkaffe. Jag skulle ta fram cashen och betala. Bara det att det fanns ingen plånbok. Faktum var att hela den lilla handväskan där mina viktiga ägodelar ligger var spårlöst försvunnen. Jag blev allt svettigare där jag stod med kaffekoppen framför mig och tömde ut väskan på alla böcker, kvitton och annat smått och gått framför baristan. Inte alls obekvämt... Till slut var jag tvungen att medge att jag inte hittade mina pengar. Den snälla baristan bjöd mig på kaffet. Jag tackade, skämdes och gick därifrån.

Ringde Victor och bad honom kolla om jag hade lämnat väskan hemma. Han såg den ingenstans. Jag lugnade ner mig själv genom att tänka att han säkert inte kollat så noga, den låg nog där någonstans. Trots att jag innerst inne vet att han är tusen gånger bättre på att leta än vad jag är…

Dagen gick och när jag precis klivit av tåget tillbaka i stan ringde mobilen. Mottagningen var dålig och jag hörde en man med whiskyröst mumla något om ”your wallet” och ”state library”. Jag fattade ingenting men lyckades anteckna ett telefonnummer jag skulle ringa. I panik insåg jag att jag verkligen hade tappat väskan på bussen och att någon verkade ha hittat den. Låter ju bra. Det som var mindre bra var att jag hade en ansenlig summa pengar i plånboken från depositionsavgiften som min tidigare hyresvärd betalade tillbaka(!!!). Jag hade tänkt sätta in dessa sedlar på mitt bankkonto idag men nu var det för sent och givetvis skulle den anonyma upphittaren säga att plånboken var tom när den hittades. Jag ringde numret och fick jag veta att den fanns på hittegodsavdelningen från bussen, upphittad av en busschaufför. MED ALLA PENGAR KVAR!!! Hur otroligt är inte det?

När jag igår åkte för att hämta upp den möttes jag av en pratglad man som inlevelsefullt berättade vilken utmaning det hade varit att leta reda på mig. Jag är ju inte på något sätt registrerad i Australien men han hade hittat mitt bibliotekskort och ringt till State Library som därefter hade ringt upp en mycket förvånad jag. Det var en chaufför kallad ”Big George” som hade hittat min plånbok och jag frågade om han var där så jag kunde tacka honom personligen. Det var han inte. Jag gick därifrån överväldigad och tackade min lyckliga stjärna för att detta var ett sällsynt fall där ärligheten övervann girigheten!

Igår var olyckskorparna tillbaka då vår fina undervattenskamera fick sluta sina dagar på Stilla Havets botten. Först var vi deppiga både jag och V. Jag hade dessutom just knäppt en bild då han surfade på riktigt för första gången…

Sedan tänkte vi att det var dock väldigt stekigt att vaska en kamera. Och att den kanske skulle fastna i hajnäten som ligger en bit ut i  havet. Kanske flyta till Nya Zeeland och där skulle någon hitta den och söka efter oss i internationella medier och vi skulle bli berömda. Ja, så blir det nog!

Dagen idag har varit relativt lugn. Jag betalade lydigt för min hoptiggda kaffe i tisdags och Victor har surfat i 3 timmar. En helt vanlig torsdag i Australien!

 

Ikonisk utsikt från Manlyfärjan

Sneekpeak i vår nya lägenhet - älskar köket! (ursäkta bildkvalitén)


Sydney Tower

Igår besökte vi Sydney Tower. Tredje gången gillt för mig - den här gången hann vi innan insläppet till tornet stängde. Det var check av dresscode och passerande genom säkerhetskontroll innan vakten släppte in oss i en minimal hiss som tog oss upp i det 309 meter höga tornet. Både jag och Victor var överens om att det var den häftigaste utsikt vi har sett! Vi åkte upp till restaurangen, 360 Bar and Dining, beställde in vin och varma nötter och satte oss i den roterande baren. Långsamt snurrade den runt och visade oss hela Sydney! Jag kunde lyriskt briljera med mina kartkunskaper och peka ut olika stadsdelar och byggnader. Vi såg ända bort till flygplatsen där planen lyfte och landade. Hur värt som helst att åka dit! Nästa gång vill jag åka dit i solnedgången. Man kan åka en våning upp till utsiktsvåningen som kostar en hel del att besöka, mycket mer värt att spendera pengarna i baren och få samma utsikt tyckte vi. Jag förstår inte hur jag har kunnat vänta så länge med att besöka tornet! Kan starkt rekommendera alla Sydneybesökare att åka dit asap!
Bild lånad från restaurangens hemsida då vi inte kunde få några bra bilder med våra kameror.


(strand)livet leker

Hej! Ursäkta uppehållet. Jag har letat febrilt efter den lilla USB-överföringen men kan fortfarande inte hitta den och bildlösa inlägg är så tråkigt.

Igår firade vi vår 3-årsdag! Vi hann med ett besök på playan efter att jag slutat jobbet. Sedan åt vi middag på min nya favoritrestaurang här i Manly, The Pantry. Den ligger på stranden med utsikt över havet. Avigt nog påminner den samtidigt lite om en alpstuga – litet, mysigt och timrade väggar. Maten var väldigt god och de hade ”Today’s cheeses” som man kunde beställa in – hur underbart är inte det? Älska ost!

Egentligen hade vi tänkt dra in till Sydney Tower men på grund av att insläppet till baren stänger 9 pm så blev det för stressigt och vi åkte till Shangri-La Hotel där ju utsikten heller inte går av för hackor. Vi hade tur och fick fönsterbord alldeles ovanför Operahuset och Harbour Bridge. Jag lessnar aldrig på den utsikten! En väldigt trevlig kväll (som blev lite extra rolig av att vi såg en kvinna med en lång död trädgren i en påse på färjan. inte alls konstigt).

Idag har jag varit trött, kom hem sent igår och bussen till skolan gick tiiiidigt. Den blev sen så jag missade min anslutning - det tog två timmar(!) innan jag slutligen något försenad travade in på min föreläsning… När jag kom hem möttes jag av en pojkvän halvvägs in i våtdräkten. Följde på ned till stranden och tog lite bilder när han surfade – själv var jag för trött och vinden och regnet bröt ned den sista gnistan av motivation. Har detta till trots varit en hyfsat produktiv afton – jag har pluggat inför ett test i macroeconomics imorgon, bakat chokladmuffins (LCHF-style, yeah!) och powerwalkat längs stranden i ösregn. Lägenheten är stor och hur mysig som helst, vi trivs superbra – förutom ett gäng mikroskopiska myror har vi inte ens några husdjur än så länge :)

Kvällens outfit

Vi på färjan <3

V efter dagens surf :)


surf arvo

Idag efter att jag kommit hem från jobbet bytte vi snabbt om till våtdräkter, gled in i flipflopsen (eller thongs som man säger här) och gick de få metrarna till beachen. Solen hade gått ned och det var skymning. Victor som aldrig har surfat tidigare tog med sin nyinköpta bräda för att se cool ut och tänkte egentligen bara agera fotograf, men efter några sekunder droppade han kameran och följde med ut i vågorna. Brädan var inte ens vaxad (nödvändigt för att man ska få grepp med fötterna) men han var jätteduktig och lyckades fånga några vågor! En riktig naturbegåvning :) vågorna var väldigt cleana och det var hur kul som helst. Vi var bland de sista som låg kvar i vattnet när vi bestämde oss för att ge upp för dagen - det var så mörkt att det började bli svårt att se!

På väg ner till beachen - ordentligt med vax på brädan!

Man skulle kunna gömma en hel del bakom brädan - ett mindre kylskåp, en bomb eller kanske en ilsken possum!



Här lessnade fotografen och joinade mig i vågorna!

första dagen i manly

Heeej!

Tänkte uppdatera igår men efter flytten har jag inte lyckats lokalisera den lilla USB-grejen som man överför bilder med och vi har tagit så fina strandbilder att det vore en skam att inte dela med dem. Resan har gått bra för min kära och givetvis var han oförskämt pigg och utvilad - jag har inte märkt av ett spår av jetlag trots 8 timmars tidsskillnad, imponerande! Gårdagen bjöd för första gången på länge på strålande sol och en paus från det ihärdig regnandet som har plågat staden i veckor. Det kändes mer som en varm svensk sommardag än en ruggig australiensisk höstdito. Ballerinaskor och leggings var kraftigt överflödigt och min pojkvän undrade nog hur klen jag egentligen är som grinat över kylan...
Vi tog en promenad längs havet från Manly Beach till Shelly Beach, en liten strand täckt med snäckskal en knapp kilometer hemifrån oss. Ljuset var otroligt vackert! Sedan tog vi färjan in till stan. Vi promenerade till gymmet och jag fick lyckligt visa upp skyskraporna i stan och romantiska Hyde Park på vägen (inga aggressiva possums i träden denna gång). Så nu tränar vi på samma gym, tänk så roligt :) avslutade med en middag på min favoritindier - bara $6 (drygt 40 spänn) för en alldeles utsökt middag, kan det bli bättre? En helt fantastisk första dag för oss tillsammans i Sydney!

Jag på Manly Beach, 100 meter hemifrån oss!


Victor kikar på exotiska djur som kan påträffas i havet

reunion of the lost souls

Jag har gått runt som vanligt. Svarat på frågor på mina tutorials och antecknat som vilken vanlig tisdag som helst. Men för första gången sen jag kom hit har jag inte hela tiden tänkt "vad är klockan i Sverige nu?" utan jag har istället räknat ner timmarna. 3 månader blev 3 veckor som blev 3 dagar och 3 timmar och snart är nedräkningen över. Jag har varit nervös, euforisk, irriterad, stressad. Flyttat alla grejer från Balmain via city ut till Manly i rusningstrafik, för snål för en taxi. Försökt göra mig fin, gosh, hur gör man sig fin nog för att möta någon man varit ifrån tre månader? Rusat iväg till coles för att köpa lite mat. Sorgen när jag upptäckte att jag inte vet vilket bröd han gillar mest. Han brukade äta vitt, fast bytte till lite mörkare, vilket gillar han nu..? Vilken smak ska jag välja på yoghurten? Ingen känns bra nog. Önskan att allt ska vara perfekt när han kommer hit. Sprang till färjan, missade den precis, betalade glatt extra för att få åka med snabbfärjan där jag sitter nu i det glåmiga lysrörsljuset. Som vilken tisdagkväll som helst. Som vilken pendlare som helst på väg in till stan för lite afterwork. Fast ändå inte.
Jag såg delfiner på vägen till Manly från färjan, två som simmade tätt tillsammans, och när jag såg ett kärlekspar kände jag för första gången inte hur det högg till inom mig av bitterhet.
För nästa gång jag skriver är vi där vi skall vara - tillsammans.
Jag i vårat nya place för en stund sedan

bortgjord på gymmet part II

Jag borde gå och lägga mig för imorgon kommer vara världens längsta dag. Jag börjar spåra ur som seriös människa så det är tur att min lugna bättre hälft kommer hit och tar ner mig på jorden igen! Igår gjorde jag bort mig på gymmet. igen. Skulle träna knäböjmaskin som man lastar på viktskivor på. Så jag grabbade självsäkert tag i en 20-kg viktplatta och lastar på. Då börjar killen i maskinen bredvid prata med mig, bara "excuse me, I am using that one" och jag börjar käfta emot bara "but no, this is another machine!". Efter en stund insåg jag att han inte menade maskinen utan viktplattan. Han hade lastat på den och så kommer jag och plockar på mig den helt rude utan förevändningar när han är mitt i en övning. Jag bad om ursäkt och kände att om jag kunde rodna skulle jag ha gjort det. Det sköna är ju ändå att jag är i Australien och inte känner så många, tröstade jag mig själv. Sekunden efteråt kommer en av receptionisterna (som jag har mingelsnackat med några gånger) fram och bara "Haha, that was a good one!" Det var iallafall inte till honom som jag sa det där om min svettiga handduk tidigare. Bra att sprida ut sina klantigheter!
Idag har jag ätit en dålig sallad till lunch. Efter bara 3 timmars sömn (nope, blev inte ens 4 timmar) är jag uppenbarligen inte kapabel till att fatta bra beslut. Tröstade mig med middag på min favoritindier i Darlinghurst, där blir man aldrig besviken! + 2 timmar på gymmet. Kan inte påstå att det blev effektiv träning hela tiden men jag klarade mig utan att säga någonting osmidigt, cred till mig!
nu är det sovasovasova, imorgon flyttar jag till beachen!!!

exklusivt till min syster!

Kolla vilket roligt djur jag träffade på i Hyde Park härom kvällen! Det ser lite ut som det berömda tjocka murmeldjuret som äter kakor! men detta är förmodligen en possum. Den satt på marken och hoppade upp i luften när jag gick förbi, sen klöste den sig fast i trädstammen och stirrade på mig. Om dom är på dåligt humör kan dom fräsa och visa tänderna som katter! Här kan ni läsa mer om detta märkliga djur som är nästan lika australiensiskt som kängurun.
Liten, fet och snabb - det är possum det!

som dan före julafton

Upptäckte igår att dagens examination i macroeconomics omfattade 40 extra sidor som jag inte hade läst. Inatt vid halv två-tiden upptäckte jag dessutom att testet utgör 20% av slutbetyget. Kul. Pluggade som en lunatic, sovit typ 4 timmar, kom helt utmattad till skolan för att skriva testet. Då hade jag återigen missat att man får ha miniräknare! Och från de två sista kapitlen som jag har köttat in i skallen kom ingenting med på testet... Visst, ingen kunskap är onödig men hade varit skönt att slippa paniken och hetspluggandet. Nu kunde jag allt vi testades på men på grund av avsaknaden av miniräknare och att jag skrev av en grej fel (klantigt) så hann jag inte räkna ut allt... Men det jag hann med kändes det som att jag verkligen hade koll på, riktigt nice då macroeconomics är mitt favoritämne. Har fightats med skrivarna här på uni - tog bara 45 minuter från det att jag gick till datasalen tills jag hade mina 7 utskrivna sidor som utgör min Haiti-uppsats. Hjärtattacken var nära men nu är det över :)
Annars är jag euforisk, nervös och förväntansfull, för imorgon kommer mitt sunshine hit!! FETT!!! Han borde åka iväg alldeles nu till Arlanda. Sjukt spännande. Med nostalgi minns jag min egen flygtur hit till Australien för exakt 3 månader sen. Jag hade valt fönsterplats och var rätt nöjd tills jag kom på toalettdilemmat. Vad skulle jag göra om jag behövde besöka damrummet medan mina medpassagerare på stolsraden låg däckade och dregglande, kanske proppade med sömnpiller? Men det hela löste sig så fint - när en av oss gick iväg till toaletten passade de andra på att gå samtidigt. Det känns så bra inom mig när saker är så där fint samspelta och synkade så jag blir jätteglad när jag tänker på det. Finns inga problem, bara lösningar!

Nu ska jag njuta av att få spräcka min lilla ångestfyllda pluggbubbla och få fokusera på annat i livet för ett tag. Igår kväll hann jag med att besöka hotellbarerna på Sheraton Hotel och Shangri-La Hotel med tjejerna. Sheraton Hotel ligger vid Hyde Park. Baren är stekig men ligger på första våningen så utsikten var inte så slående. Shangri-La Hotel däremot har en bar på 36:e våningen. Jag har varit där förut men hade glömt hur fantastisk utsikten är, man kan bara stå och titta ut och aldrig vilja gå hem :)
Eleganta drinkar på Shangri-La

Om du hinner se detta - jag har fixat solsken till dig! fint va? :D

RSS 2.0