jag är ingen marsmänniska, tur att det snart är april!

Idag har det varit en ganska vardaglig dag. Vädret här i Sydney går som maten genom en vinterkräksjuk - upp och ner. Väldigt mycket. Igår var en riktigt het sommardag med gassande sol som framåt kvällen förbyttes till moln och regn. Idag var det hyfsat varmt på morgonen (kanske för att jag sprang uppför den jobbiga trappan till tåget iofs, bara för att upptäcka att det var 15 min försenat...) så jag klädde mig rätt svalt varpå temperaturen sjunker kraftigt och det börjar regna. Mindre kul.
Har tränat med min jobbarkompis Josefin idag i Darlinghurst, det var supertrevligt! Josefin går en personlig tränar-utbildning och kan hur mycket som helst om styrketräning. Riktigt inspirerande för en wannabe som jag.
Nu ska jag slagga för imorgon blir det Manly tidigt tidigt för att skriva på kontrakt. Som en viss V kom på genom en aha-upplevelse för ett tag sen: "om man går upp tidigt på morgonen blir dagen mycket längre!" Med de visdomsorden säger jag godnatt och hoppas att vädret går mer upp än ner imorgon.
Helt obefogat slänger jag in en bild på en fjantig fontän! varför inte liksom!

manly

Tidig morgon i Manly. Solen går upp över havet och en härlig mix av joggare, surfare, elever i skoluniform på väg till skolan barfota i sanden, beachvolleyspelare samt folk som bara chillar samlas redan på stranden, som dock blir betydligt mer befolkad senare under dagen. Skön relaxad beachkultur!

the art of being happy

Läste igår i både australiensisk och svensk tidning att dina vänners statusuppdateringar på Facebook kan göra dig olycklig. Man läser om andras lycka och får för sig att alla andra är superlyckliga och har perfekta liv medan man själv sitter och tittar ut över den mulna himlen, petar sockludd mellan tårna och går till samma trötta affär som alltid för att köpa tandtråd och bananer. Krönikören i den svenska tidningen (Aftonbladets nätupplaga) hyllade folk som var negativa i sina statusuppdateringar istället för att verka så där äckligt sockerhöga, frälsta och nykära på samma gång. Jag tog åt mig lite för jag är av naturen positiv och glad och tror att allt blir vad man gör det till och att det är en mening med det mesta (förutom kackerlackor. HATA). Efter lite funderande kom jag fram till att jag inte håller med dessa krönikörer. Det är inget jag säger för att verka perfekt. Men jag blir på mycket bättre humör av glada och peppande kommentarer än dystopiska och bittra dylika. Visst har man dagar då man känner "åh vad lyckade alla andra utom jag är" men om jag ser en sån där glad och lyckad update blir det snarare så att tävlingsinstinkten tar över och jag vänder det till ett "kan hon så kan jag!".
Och ligger det inte rätt mycket missunnsamhet i detta? Visst, man behöver inte ljuga om att man har varit på fest med kungen av Danmark eller fått en Maldivernasemester av sin pojkvän (även om det kan vara sjukt kul att ljuga ibland!) men om man verkligen är glad och har riktiga vänner så borde de väl bli glada för ens skull, right?
Så. Jag vill verkligen inte göra någon olycklig, så håller ni med ovanstående krönikörer kan ni sluta läsa. För jag är så lycklig här. Jag ska få flytta in i typ min drömlägenhet i Manly över vintern, en minut från stranden, tillsammans med min fina pojkvän som kommer hit om bara 34 dagar. Idag har jag surfat, solat på stranden, pluggat och tränat och har dessutom ett riktigt fint extrajobb som krönikör på G (mer om det sen, om jag får det!). Jag fick en TimeOut Sydney-tidning gratis och en blomma av en främling. Jag kom på att jag gillar köer om dom befinner sig bakom mig istället för framför (okej, jag är lite skadeglad. men bara lite).
Till sist måste jag få dela med mig av ett roligt citat från TimeOut-tidningen. Det var på temat "25 reasons to love Sydney" och de flesta sa klyschiga saker som jag om typ människor, klimat och vackra byggnader. Men en person anger följande anledning till att älska Sydney: "Because when you catch the Manly ferry on a stormy day, there's the slight, thrilling possibility you're going to your doom".

ps. för er skadeglada kan jag meddela att jag åt svartbrända grönsaker till middag och nyligen dödade en kackerlacka en halvmeter från min säng.

SURF imorgon :D

Jaa! :D har längtat så ända sen surfcampen för länge sen. Och jag har inte berättat det här för er, men jag har skaffat bräda!! världens finaste ljusblå 7.4 från norrmannen som jag berättade om för ett tag sen, han köpte den för 4 veckor sen så den är nästan ny. Ska möta upp honom på Manly Beach imorgon tiiiidigt för lite surf! Har checkat surf forecasten och surfingen ska vara "tråkig" imorgon vilket betyder helt perfekt för min nivå (hoppas jag) :) Blir också lägenhetskoll imorgon, lägenheten som jag skrev om igår alldeles vid playan som jag och V eventuellt ska flytta in i!
Onsdagar är ju som bekant min lediga dag så förutom surfing och lägenheten står personlig träning (min sista) och plugg på schemat. Hoppas er onsdag blir lika bra som min för den kommer bli epic!
Min fina bräda står i sitt fodral i bakgrunden. Köpte med ett "sexwax" och en ny leash (säkerhetslinan som man har runt vristen).

jag fryyyser

Imorse när jag gick till tåget var det en sån där härligt krispig frisk luft, tänk Sverige en septembermorgon. Jag kom till tågstationen utan att svettas som en gris för första gången nånsin. stort. (det är väldigt mycket uppförsbacke på väg till tåget plus 45 trappsteg upp till stationen och sen lika många steg till upp till plattformen...)
När jag efter skolan åkte in till State Library för att plugga hade jag både långbyxor och långärmat. Och vet ni? Jag frös! För andra gången nånsin här. Måste medge att det var en rätt skön känsla, känns som hemma ju ;) nu sitter jag med tjocksockar på fötterna och dricker grönt te i äkta höststil.

Just det, vi har en lägenhet på gång i Manly! :D en egen liten etta alldeles vid Manly Beach som vi skulle få hyra under de 3 månaderna min V är här. Jag ska åka och kolla på den på onsdag morgon, håll tummarna! Riktigt drömläge då Manly Beach är en av de bästa surfstränderna i stan. Den är pricey men så är ju Manly typ det dyraste området i Sydney som är dyrast i Australien som nästan är dyrast i världen... Får se till att servera mååånga cappuccinos för att ha råd med andra ord, men så värt :)

Funkar fortfarande inte att överföra bilder från mobilen :/ så ni får hålla till godo med några gamla bilder, allt blir så mycket roligare med lite pics!
Hoppas ni fått en bra start på veckan med de nya ljusa vårkvällarna!
Denna trappa måste jag forcera varje morgon... Medlidande ja tack!
Bostadsletande under mina första dagar i Sydney! Anteckningsboken var fulltecknad med adresser, visningstider och telefonnummer. Om jag någonsin fruktat att prata engelska i telefon kom jag definitivt över det efter denna period med säkert 30-40 telefonsamtal!

Lägenhet jag ska köpa i Sydney då jag blivit rik! Vi får en gratistidning med bostadsdel varje vecka, The Mosman Daily, där denna skönhet uppenbarade sig för några veckor sen.
Jag roar mig i väntan på tåget med att försöka utveckla min kreativa ådra. Ehm.. ja.


hösten är här

Heeej!
Jag hade skrivit ett långt fint inlägg till er men då hängde sig datorn och allt försvann... Idag har jag iaf jobbat. Det gick bara fint förutom att jag spillde barbecuesås på min sko. Älskar att vi får gratis kaffe på jobbet! Då snackar vi inte blaskigt svenskt bryggkaffe utan äkta cappuccinos. Baristorna som jobbar är sjukt skillade och gör verkligen hur gott kaffe som helst. Nästan så att man kan jobba gratis när man har sådana förmåner!
Har även hunnit med ett body pump-pass på gymmet vid Darling Harbour. Ikväll har jag ägnat mig åt den föga glamourösa aktiviteten tvättning. Men det är så smidigt att tvätta här, vi är 3 lägenheter som delar på en tvättmaskin så det är alltid ledigt. Att den ligger 5 meter från lägenhetsdörren i trapphuset är inte helt fel heller!
Idag får ni ju sommartid i Sverige - det säkraste vårtecknet av dem alla! Här i Sydney får vi vintertid om en vecka. Då blir det bara 8 timmars tidsskillnad och lite knas för mig och Victor när vi ska skypa. Vi har fått bra rutin på det och så kommer en massa årstider emellan och stör... men då är det bara en månad kvar tills vi ses :D
Nu ska jag sova, måndag är ju min "tidiga" dag... tänkte visa er en bild på ett konstigt djur som satt utanför mitt hus imorse, tror att det var en possum igen! Den var så söt, alldeles blöt i pälsen från regnet och satt ihoprullad som en död iller. Jag hoppas att jag får mer kärlek från min dator imorgon så kan jag visa den då. ha en underbar söndag och njut av det nya ljuset! (lät nästan lite andligt)

"google dill!"

haha värsta roliga grejen hände nyss: jag hör hur killen jag bor med ropar till tjejen (som sitter vid datorn): "Google dill! D-I-L-L". hon bara: "di... what?" han: "D-I-double L". (jag köpte dill till lax för några veckor sen, whoops, den är nog inte så fräsch nu. förmodligen var det den han hittade nånstans i kylen)

Paus.

han: "It's some kind of herb, what is it used for?"

haha! Misstänker dom mig för att vara smygknarkare?! home made weed liksom?

Egentligen hade jag tänkt gå på fest ikväll igen, men partaj igår, sömnbrist och jobb imorgon fick mig att tänka om. En hemmakväll med grönt te, MacBook Air, musikspanande och Sverigesnack är inte helt fel heller :)
Dillknarkarn herself på gymmet

Lördagsmiddag - spenat, pepparost, lax, avocado, pesto, oliver, crème fraiche

Valdag

TJA!
Idag är det val här i NSW. Min flatmate försökte förklara systemet för mig så vad jag förstår är detta inte motsvarande riksdagsval utan state elections. Det kan förklara varför det inte har märkts av så mycket. Jag snodde en valbilaga från Sydney Morning Herald igår som jag ska läsa nu - man måste ju ha koll på sin omvärld! Här i Australien måste alla över 18 år rösta annars får man böta. Dyrt att vara soffliggare alltså...
Gårdagskvällen var riktigt trevlig! Vi började hemma hos Josefin alldeles bredvid Hyde Park. Hennes kompis är bartender så hon fixade stekiga cocktails :) sedan gick vi runt på lite pubar i Darlinghurst innan jag vandrade mot min buss. Denna gång hade jag mer tur än i tisdags (då jag fick vänta 55 minuter på nattbussen) och kom hem välbehållen alldeles för sent för att jobba morgonen därpå...
Var dock oförskämt pigg imorse och det har faktiskt gått riktigt bra på jobbet idag för första gången! Jag har lite allergi mot touchscreens och kassaapparaten har touchscreen vilket resulterar att jag antingen slår in fel grej (händer typ 9 ggr av 10) och får börja om från början eller slår in 10 cappuccinos istället för en... Men de allra flesta kunder är snälla och tålmodiga och jag flinar nervöst och slänger ur mig alla artighetsfraser jag kan på engelska. Så det fixar sig :) och jag trivs bra! Man står inte stilla en sekund utan det finns alltid någonting att göra. Det passar mig perfekt. Jag gillar att ha ett jobb där det är full fart, tiden går snabbare då och så är det bra att träna sin stresstålighet inför när jag ska bli master of science (jaa, min civilingenjörsexamen heter så på engelska! hur coolt som helst!) och tjäna stora stash. Det är nyttigt att pröva på att ha enklare jobb innan man börjar jobba "på riktigt" för då kanske man blir mer ödmjuk när man väl blir stor. Tror jag.
På tal om jobb, en fin sak med Mac Uni är att man kan söka internships = typ praktikplatser inom i princip vilka branscher som helst, och detta gäller även futtiga utbytesstudenter som jag! Så jag ska se till att få bra betyg i alla kurser nu och söka inför nästa termin, då givetvis inom miljö- och vatteningenjörsbranschen. Skulle vara hur kul som helst! På tal om det måste jag plugga lite nu. Fiscal policy i makroekonomi och efficiency & equity i mikroekonomi står på schemat. Ska bara förbi gymmet i Mosman för lite pilates först - härligt efter att ha stått upp en hel dag. livet är underbart!
Födelsedagsbarnet och bartendern

Fina Josefin öppnar paket

fredagspics

Fredag kväll i Sydney och jag hinner tyvärr inte skriva så mycket för jag ska på fest hos min snälla jobbarkompis Josefin som bor mitt i stan, ballt! Hon fyller 21 idag - stort grattis!
Ville bara dela med mig med lite bilder. Okej, ni kanske är döless på alla bilder på Harbour Bridge, men till mitt försvar kan jag säga att jag passerar den nästan dagligen med färjan. Varje gång tänker jag: "nu ska jag INTE ta en massa turistiga bilder på operahuset och bron!" och vad tror ni jag gör? damn, det är ju så vackert! Kika nedan så förstår ni nog :) håller på att samla på mig lite vardagsbilder på alldagliga ting som blommor, spyor och fula människor som är lite mer personligt. Men tills dess får ni några färska bilder från the heart of Sydney! Min favorit är bilden längst ned.
En särskild hälsning till mitt hjärta som hamnade på akuten igårkväll efter en idrottsskada <3 det är såna här gånger man önskar att världen och avstånden var mindre...
Ha en fantastisk fredag! enjoy life :)
Release av nya iPad 2 idag, folket gick loco! Jättelång kö. Snutar, tv-kameror och tekniknördar i en härlig mix.
Solnedgång över the bro...
En liten regnbåge precis ovanför mitt hus! (tror jag)

Sydney brinner?! Otroligt vackert sken som uppenbarade sig för ett kort ögonblick - har inte modifierat bilden på något sätt, det är verkligen så här vackert på riktigt!


vardagsliv

Idag har jag fixat lite med en överraskning till min kära pojkvän som kommer hit om bara 40 dagar! Är så ivrig att berätta men jag råkar veta att han är en flitig bloggläsare så det går ju inte för sig ;)

Såg en rolig t-shirt på uni: "Fat kids are harder to kidnap". så sant! Annars skiner solen, min mid term exam i microeconomics gick fint och allt är allmänt bara jättebra :)
Bondi Beach, en playa här i stan
Lugnt på beachen såhär i slutet av mars

Mitt rum luktar surfarwannabe

Häromdagen satt jag på ett Global Leadership-möte på temat Cross Cultural Understanding. Intressant tema och helt ok föreläsare. En fråga han ställde löd typ ”Det finns en sak som förenar alla människor oavsett tro – vad är det?” Alla funderade. Jag har slutat. Svaret, Mr Cross Cultural, lyder: ”Alla avskyr vi kackerlackor”.

När jag kom hem igår natt utspelade sig nämligen en vidrig scen som jag helst vill glömma. Den involverade ett antal halvkvävda skrik från mig och två galna monsterkackerlackor som gjorde att jag drömde om stora äckliga insekter som jagade mig när jag äntligen lyckats somna. Det komiska är att de dök upp medan jag borstade tänderna vilket gjorde att mina flatmates trodde att de något märkliga ljud jag utstötte berodde på överförfriskning och spyor, haha… Förstår dock inte varför de envisas med att lämna badrumsfönstret öppet så att de små kräken kan smita in. Kanske har de för lite spänning i vardagen? Och anser att fightas med gigantiska jätteodjur livar upp en torr måndagskväll? Jag kan milt sagt hävda att jag inte delar den fascinationen…

Men jag är jätteglad i alla fall för gissa vad? Jag har fått en våtdräkt!!! :D världens finaste våtdräkt. Tog en sväng förbi Bondi Junction igår för att spana in surfgrejer och hade egentligen inte tänkt köpa något, men då var denna juvel på jätterea och det var den enda som fanns i min storlek. Det var ödet. Instant love. Den satt så fint utan att vare sig kväva mig eller bilda otäcka gummivalkar <3

Ett spinningpass senare åkte jag hem, refreshed och drog sedan till stan för lite barhäng med de tre sköna pitetjejerna. Mycket trevligt och rätt lugnt på stan en tisdagnatt.

Idag har solen stekt men jag dissade stranden :( har mid-semester exam i Microeconomics imorgon motsvarande 15% av slutbetyget, det känns lite viktigare än en skön bränna. Mötte upp Petra (från Uppsala) i stan och efter att ha hoppat på vårt tåg (trodde vi) upptäckte vi efter en stunds ouppmärksamt pratande att vi hamnat i Green Square som ligger halvvägs ut till flygplatsen… Till slut hamnade vi i alla fall i Newtown på ett mysigt bokcafé där vi satt djupt fokuserade i våra studier. Det känns riktigt bra inför imorgon!

Hann med ett härligt corepass i North Sydney också innan jag drog mig tillbaka till mitt lilla kackerlacksnäste.

Jag försöker få med hela våtdräkten i webcamen...


 


I mandelsmörets våld

God morgon!
Jag gick upp en timme tidigare än vanligt för att kunna skypa lite med V, mysigt :) Under tiden vi pratade blev jag mer och mer hungrig och nu har jag ätit alldeles för mycket almond spread. Igen. Nog för att det är nyttigt men det är ett DYRT beroende - en burk kostar som ett ciggpaket så min överkonsumtion får stränga konsekvenser för min redan utvattnade ekonomi. Serious issues det här. Jag har provat att byta till det betydligt billigare alternativet jordnötssmör men det är inte alls samma tillfredsställelse... mandelsmörsterapi någon?
Igår vaknade jag på natten av att någon duschade. Jag var inte helt 100 vaken utan konstaterade lite förundrat att mina flatmates tyckte att halv fem på morgonen var en helt normal tid att duscha på. När jag vaknade på morgonen kom jag på att det inte var dusch. Det var regn. REGN. Regnet här i Australien är det så mycket mer... aggressivt än i Sverige. Till tåget var jag tvungen att traska hur som helst trots vatten upp till fotknölarna i Anderson Park. Tygskor har aldrig känts så fel... Hösten är definitivt här även om det fortfarande är varmt! I australiensiska Cosmopolitan visas vintermodet och det läskiga är att det är lika varma kläder som våra svenska. Bör jag frukta vinterns antågande mer än jag gör? eller är aussies allmänt frusna själar?
Nu måste jag sticka till plugget :) har ett tutorial test idag, 10 frågor på 10 min..! Spännande! Sedan ska jag heada mot Bondi Junction och spana i lite surfaffärer och träna. Ikväll blir det utgång med pitetjejerna som jag träffade i lördags. Kan denna dag bli annat än tiptop? :D
Ha det superbra, njut av livet och kom ihåg: om något inte funkar - try harder!
Skymning över North Sydney från min färjehållplats sett. Det börjar bli mörkt tidigare här, redan kring 7 igår kväll!

Med höststormen vinande utanför mitt fönster

Heeej!
Hoppas ni mår bra allihopa!
Gårdagskvällen var trevlig, vi hälsade på Johannas resesällskap Hannas bror (hängde ni med där?) som bodde i en skyskrapa alldeles bredvid Hyde Park på 16:e våningen, sjukt häftig utsikt! Försökte fånga den med mobilkameran och tycker att den - med tanke på att den är en mobilkamera - lyckades med beröm godkänt. Och tänk att jag har rest så far away och så hamnar jag på en fest med 6 pitebor...
Efter (för få) timmars sömn styrde jag stegen mot jobbet. Som tur var var det en hektisk dag så jag hann inte bli trött. Sedan hoppade jag på min fina färja till stan och körde ett härligt body pump-pass med utsikt över Darling Harbour. Regnigt, höstigt och kring 20 grader varmt, nästan härligt med så svalkande grader men det behöver inte bli kallare än så här tycker jag... Är väldigt exotiskt dock när man går ut i blåst och regn som i Sverige skulle innebära max 13-14 grader och så är det så VARMT! :)
Imorgon väntar en ny spännande vecka och om ynka 44 dagar kommer min älskling hit :D
so long!
Älskar storstadskänslan!!!

Skymning över Sydneys skyline sett från min färja ikväll (söndag).

tankar från ett ärtgrönt paraply

Jag längtar efter att surfa. Drömde att jag hade fått en våtdräkt härom natten, jag var så glad i drömmen! Kommer till och med ihåg hur den såg ut, en Rip Curl (som jag provade och hade en minst sagt klaustrofobisk upplevelse i för några veckor sen) som var svart med lite rosa detaljer. Visst är det häftigt med drömmar? Innan jag åkte till Sydney drömde jag om att vara här några gånger. Märkligt var att jag första dagen i Sydney kände igen mig på ett ställe från en tidigare dröm! Det är inget känt ställe som jag sett förut, det heter World Square (litet shoppingcenter inne i stan). Jag gick uppför en trappa mellan två höga hus och i drömmen hade jag gått ner för den trappan. Det var precis samma känsla! Jag kanske har superkrafter trots allt? :D
Ikväll ska jag möta upp min barndomskompis Johanna & co inne i stan för lite häng, trevligt! Blir ingen helkväll dock för imorgon står jobb på schemat. Hoppas att regnet håller sig på betryggande avstånd, har regnat rejält idag - tur att jag snott mina flatmates ärtgröna paraply...
Ha en superfin lördag och njut av den annalkande våren!
Dagens outfit, yeah! Blå Martin Margiela-tröja från storasyster, örhängen från Forever New (en affär downtown Sydney).

vilsen i mina egna hoods

Igår natt satt jag uppe till arla morgontimme (nja nästan iaf) och lyssnade in mig på musik. Det var dags att fylla iPoden och nu har jag en riktigt bra playlist! Märker att min musiksmak går mycket åt (bra) hiphop och elektroniskt med sköna melodier som man blir glad av att lyssna på. Givetvis ville jag inviga den nya superbra listan med en powerwalk innan frukost imorse. Sydney är som en berg-o-dalbana och innan frukost är förbränningen som bekant hög, utmärkt kombo!
Ett tag in i promenaden började det duggregna. Jag traskade glatt vidare, nöjd med min eminenta musiksmak och la knappt märke till regnet eller vart jag gick. Så plötsligt började det ösregna. Vi snackar himlen öppnar sig. Folk sprang och tog skydd under träd. Jag började fokuserat springa från träd till träd, inte så rädd om mig själv som om min lilla iPod. Den har visserligen varit med mig i snöstorm och 20 minus på Citymail, men det var också i dess ungdom. Träden gav inte så mycket skydd och det slog mig att jag inte visste åt vilket håll hem låg. Förtvivlat insåg jag att jag faktum : jag var vilse, i ösregn och med en sakta uppblottnande iPod. Då fick jag syn på en lekpark med små avsatser som bildade tak. Jag drog en Usain Bolt till en avsats och satte mig på huk under ett lågt tak. Kalla höstvindar började blåsa rakt genom min tunna träningsklänning och regnet visade inga tecken på att avta. Sanden under mina fötter förvandlades sakteligen till lera och jag började tänka på alla krigsfilmer jag sett. Linnea the warrior! Lite cool kände jag mig allt. Sedan fick jag för mig att jag hade läst att redback-spindeln (dödlig för människor) trivdes på lekplatser. Inte lika kul.

Efter vad som kändes som en evighet men som egentligen var 2-3 minuter blev det glesare mellan dropparna och jag reste mig stelt ur min något löjeväckande position. Bara orienteringsproblemet kvar. Efter några osäkra steg fick jag syn på min gata, 50 meter från lekparken.

Behöver jag säga att jag inte kände mig så cool längre?

Boys and girls - om jämställdhet

Godmorgon!
Alltså. Jag vill att det här ska vara en blogg som man blir glad av att läsa, men nu är jag upprörd. Jämställdheten i Australien är enligt min åsikt högre än i Sydeuropa, vilket är bra, men den är inte i nivå med Sverige. Läste en artikel i största dagstidningen här, Sydney Morning Herald, där en krönikör hade skrivit om föräldraledighet vs karriär. Hon menade att visst, det är inte så jättekul att kvinnor generellt tjänar mindre än män, men det var naturens logiska ordning. För kvinnor älskar sina barn mer än män, så är det bara. Därför ska dom vara hemma och ta hand om barnen medan männen jobbar, gör karriär, tjänar stora pengar och får makt över sina liv och sin omvärld. Hon nämnde också att om det ska vara nära 50/50 könsfördelning i vissa yrken så måste kvinnorna vara bättre än män för att det skall vara rättfärdigat. Annars var det "onaturligt". Ehm... var är logiken?

Bläddrade i en surftidning som hade uteslutande män på alla bilder - visst, det kanske är en större andel män som surfar på hög nivå. Men en av få bilder på en tjej som surfade, vad tror ni den artikeln handlade om? Jo - att denna tjej hade blivit framröstad som surfvärldens sexigaste tjej. Hela artikeln handlade om det. Sedan nämndes som en liten parentes att det rörde sig om en av de bästa surfarna i världen som hade vunnit otaliga titlar och tävlingar. Sedan var det en fallande skala med bilder på snygga chicks som kommit 2:a, 3:a osv. Varför kunde inte dessa få medverka i tidningen på samma villkor som grabbsen? Män blir bedömda efter prestationer, kvinnor efter utseende. Roligt. Om man inte råkar vara tjej.

Att vara tjej och plugga till civilingenjör ses också som väldigt kontroversiellt här. Då folk frågar vad jag pluggar brukar jag säga som det är: ekonomi här och civilingenjör i Sverige. I 99% av fallen säger då personen som frågar (om det är en kille): "Wow, det är ju jätteovanligt med tjejer som pluggar till ingenjör!" I all välmening säkert, men det blir så konstigt... Jag känner mig som ett freak som tydligen inte är en vanlig tjej utan snarare nån slags exotisk rymdvarelse. Och vad förväntar de sig att jag ska svara? Konversationen brukar dö ut där och då för jag vet faktiskt inte vad de menar med det och vad jag ska säga. Från tjejer har jag fått höra ett antal gånger "jahaa, du är en sån där smart tjej!" och då blir det samma sak liksom, vad ska jag svara? Ska jag säga att jaaa, jag är supersmart och supertråkig, eller näää, jag är faktiskt en av de dummare i min klass (vilket är mer sant) eller what? Jag tror nämligen att bägge kommetarer har någon slags undermening. Att ovanlig och smart betyder konstig och tråkig. Sen brukar jag få tråkighetskomplex och måste överkompensera genom att vara extremt rolig och galen resten av kvällen, haha. Bra psyke?!

Idag står plugg och yoga på schemat, har kört lite för mycket styrketräning så jag har sored muscles som det heter här (träningsvärk). Vi hörs senare!
Jag är en sucker för matematik, alltså är jag booooring.

Jag har skaffat silikon!

Då jag anser mig ha för mycket underhudsfett för att injicera det på lämpliga ställen valde jag att skaffa det i muggform istället. Jag kilade iväg till mysiga stadsdelen Newtown idag efter plugget (påminner lite om Söder i Stockholm - tänk caféer, ekologiskt, vintage, hippies, papegojinspirerade frisyrer, Karl Marx och yoga) för att jag har tänkt på silikonmuggen så länge nu. Så fungerar nämligen mitt shoppingbeteende. Jag är ingen impulsköpare utan har istället en virtuell önskelista i huvudet. Om jag har tänkt på något tillräckligt länge ("tillräckligt" är ett ovetenskapligt och högst subjektivt uttryck, jag vet) så köper jag det.
Nu hade jag tänkt på muggen åtminstone i 2 veckor. Varför en silikonmugg? För att stilla mitt dåliga miljösamvete för alla engångsmuggar, eller kanske rädda världen lite. Den är fin, väger lite och kan tryckas ihop i väskan under alla böcker och lätt att diska. Plus att den har ett fint litet citat på locket: "Sometimes you have to turn left to go right". Vet inte om det är Lars Ohly som varit framme och smygpropagerat eller om det enbart har en filosofisk undermening. Jag är förtjust i saker med peppande och inspirerande citat på sig. Har spanat in en träningsvattenflaska i plåt som också hade ett fint citat: "Please take a shower, you stink sweat!" näääää skojar bara, jag minns inte vad det var. men fint vare!
Muggen fick sällskap av ett fint grönt te från T2 med smak av kokos och ananas - piña colada! :D

Svenska news i dagens tidning!

Jaa, som ni kan skåda nedan så var det en svensk nyhet i min högkvalitativa (ehm ja, iallafall helt på min intelligensnivå efter en hel dags skola) gratisblaska som jag läser på tåget! Det sägs ju att nyheter publiceras efter kulturellt, socialt och tidsmässigt avstånd - ju närmare på alla delar desto större utrymme får nyheten. Vet inte vad denna kvalificerar sig in under - kulturellt kanske?
Fantastiskt! Gillar särskilt att de tar med ordet filmjolk. Måste låta fett kul i en aussies öron!

Morgonträning har guld i mund

Hej!
Vad glad jag blir att det är så många som läser och kommenterar, fortsätt med det! Alla är välkomna att kommentera vare sig ni är kända eller okända.
Har just varit och idkat morgonträning, är ledig onsdagar och det är så skönt att träna på morgonen då! Hamnade vid Darling Harbour denna gång, första gången jag besökte det gymmet och det var sååå fint! Ska nog börja hänga lite där. Blev ingen personlig träning idag för min stackars PT hade skadat nacken :S
Ville bara slänga upp en bild på gårdagens dinner, räkwok med grönsaker och crème fraiche. Blev jättegott faktiskt och min Coca-Colaberoende manliga flatmate slängde en avundsjuk blick på min tallrik. Mina flatmates är hur snälla som helst men har lite tvivelaktiga matvanor enligt mig, fast då är jag väl rätt healthy också...
Nu är jag astaggad på ekonomiplugg, slutade med en riktig cliffhanger igår så jag har funderat lite på hur det fortsätta skall!


there is no place in the world like sydney

Dessa ord möttes jag av under min allra första dag här. Jag var totalt utmattad (oh, ljuva jetlag) och vandrade halvt sovande omkring i ett 40-gradigt Sydney för att tvinga mig själv att inte somna. När jag hade gått i nästan en timme slog jag mig ner i Botanic Gardens, det enorma parkområdet mitt i stan. Jag minns att jag funderade på om man kunde sitta på gräset överhuvudtaget på grund av alla farliga spindlar, men tröttheten bedrog visheten och jag sjönk ner i skuggan. Bläddrade förstrött i en guide jag hade försett mig med på flygplatsen. Det första som står i den är orden i min rubrik: There is no place in the world like Sydney. Nä, I bet att jag aldrig hade känt mig så förut - genomsvettig, fortfarande klädd i mina varma reskläder (hade inte fått mitt hostelrum än så jag kunde inte byta om...), snuskigt trött efter 1 timmes sömn på över 2 dygn, hungrig, törstig, ensam, förvirrad, bländad av det starka ljuset och lätt sjösjuk av tidsomställningen. Ja, allt kändes så otroligt... bra! Och om allt känns så bra trots minst sagt oangenäma omständigheter så måste det vara något extra.
Det var en så mäktig känsla att bara gå runt mitt i centrum med alla skyskrapor och jag blev lätt starstruck av att se Operahuset (blir jag iofs fortfarande). Den där känslan när man befinner sig på en plats som är så svår att sätta fingret på, den känslan älskar jag här. Den liknar inget annat.
Idag var det en fantastiskt vacker solnedgång som lyste igenom molnen, lyckades dokumentera den rätt bra! Har endlich fattat hur man ändrar inställningarna på min mobilkamera så att den tar fina bilder. enjoy!
Okej, det började lite dåligt...

...men strax därefter uppenbarade sig denna regnbåge!

Checka persikohimlen lixom!

Ja, det är lika varmt som det ser ut på bilderna :)

Ser ni Harbour Bridge och stadsskraporna nere till höger i bild?

Helt fucking unbelievable vackert... Solnedgång över skraporna i North Sydney. Somliga har det bra!

Ska jag känna mig smickrad or what?

Alltså jag förstår mig inte på vissa grabbar. idag satt jag ute i solskenet och pluggade och plötsligt står en kort, fet, asful och rökande figur framför mig och avbryter mig i min lilla macroeconomicsbubbla. Flinar och bara "hehe, i would like to introduce myself because... because i think you are pretty. hehehe" (på knagglig engelska). I vanliga fall tycker jag att det är rätt irriterande att bli avbruten i mina studier. I detta fall helt sjukt irriterande! Så fräckt att bara komma fram och störa mig när jag uppenbarligen är djupt fokuserad i mina studier. Jag gav honom en mördande blick och svarade enstavigt på allt och försökte visa hur tydligt som helst att jag inte hade något som helst intresse i honom men ett väldigt stort intresse i min kurslitteratur. Ändå sitter idioten kvar i typ en minut och babblar på om sitt allmänt failade liv innan han går vidare. Alltså vad är det för fel på vissa?! Är det jag som utstrålar desperation efter manligt sällskap? Märker man inte direkt om man inte får något gensvar? Stil, integritet och känsla var det som fick mig intresserad av min V. Vem går igång på klumpighet, en fimp i näven och desperat limmande à la snällarå-jag-tar-vem-som-helst? Kommentera gärna om ni sitter inne på svaret!
Bara lugn, jag är inte arg på riktigt. Har fått väldigt mycket plugg gjort och känner mig allmänt nöjd med dagen :)

good night fellows

Vatten är aldrig så gott som efter att ha skypat med Sverige 2.5 timmar i sträck. Först med kära V och sedan med min snälla roliga kompis Carro, verkligen superroligt att pratas igen :) hon har fått jobb som finans(nånting) på Nordea i Stockholm, grattis grattis! Låter helt sjukt svårt enligt mig men det är nemas problemas när man är så sprallig och bright som Carro. Dessutom citymailare, vi är ju dom bästa!
Nee nu äre sängen som gäller, jag är sjukt trött o ska passa på att somna innan grannarna styr efterfest igen! Kramkram

Dagens rätt (som blev dagens fel på bild)

God kväll!
Jag har just ätit middag här, rökt lax med spenat, böngroddar och pesto. Tänkte gå från B-ig wannabebloggare till äkta proffsbloggare genom att lägga upp ett foto på min mat, men tyvärr såg bilderna bokstavligt talat osmakliga ut, ville inte förolämpa den stackars laxen ytterligare - men gott var det :)

Hörde ni om jordbävningen i Japan!? 8.9 på Richterskalan, helt sjukt vad det skakar runt omkring mig nu, först NZ och sen detta.. Såg filmer och bilder på förödelsen. Tänk så många människor som har mist allt, helt ofattbart..

Dagen har ägnats åt uppsatsskrivande, halvhjärtade försök att inte bli bitter för att jag inte fick steka på stranden i solen, funderingar på hur många äpplen man måste ge fröken för att 850 ord ska räknas som 750, en timmas lyfta vikter på gymmet (fick ett asballt klämsår som jag tänker skryta om framöver) samt faktiskt lite shopping inne i stan! En vaniljhandkräm från Max Brenner (chokladcaféet) som luktar helt galet gott samt ett serum till håret från The Body Shop. Jag gillar The Body Shop, de tar socialt och miljömässigt ansvar som alla företag i deras storlek borde göra + att de har fina produkter som doftar ljuvligt. Finns det något bättre än saker som luktar gott?! Man blir på bra humör och går inte upp 3 kg som om man frossar i choklad, haha.

Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om min kärlek till choklad. Jag äter i princip bara mörk choklad (85% kakao från Green&Black) men gillar all slags choklad, tror det är det enda ätbara med socker som jag verkligen gillar! Vill uppmana alla andra chokladälskare att köpa Fair Trade så ofta ni kan, allt annat är typ slave trade som gör att kakaoodlarna tjänar från minus(!) till extremt lite beroende på börsens fluktuationer, och det vill vi ju inte bidra till, right? :)

Annars har jag varit trött och lite vemodig idag, vilket jag för stunden tar ut på mig själv genom att slita bort mitt benhår med vaxremsor. Destruktivt à la 14-årigt emokid. Jag måste ha åtta timmars sömn för att fungera normalt (fungerar inte normalt så ofta med andra ord) men imorse blev jag väckt okristliga SJU på morgonen av grannarna ovanför som tyckte att det var en asbra idé att styra efterfest på balkongen. Det tyckte inte jag. Försökte somna om till musiken och gabbandet men efter en timme gav jag upp. Då jag gick upp höll partajande fortfarande igång, måste säga att jag genom mitt griniga tackförattniförstördeminsovmorgon-humör var lite smått imponerad - klockan hade passerat 8 på morgonen och dom var still going strong liksom!
Sen kändes det bara som att ALLA jag mötte idag gick i par. Två och två. Och där gick jag ensam medan han med dom vackra guldlockarna låg och sov på andra sidan jorden. Om det bara kunde bli den 3 maj snart?
Detta fick mig på bättre humör - 12 mars, klockan är snart 8 på kvällen och blygsamma 30 grader varmt!

Detta café visade prov på (lite väl) dråplig humor dagen efter jättejordbävningen i Japan! Lite lätt opassande månne? (kunde inte hålla mig för skratt dock..)

Jobb, daggmaskar och fredagsmys

goddagens!
Idag har jag jobbat för första gången, på ett café i andra änden av min gata (typ 10 min promenad). Faktiskt ett av de snyggare caféer jag har sett här i stan! De har ett enormt utbud vilket är lite jobbigt när man är ny...
Blev väl mottagen, alla verkar vara jättetrevliga som jobbar där. Hände återigen en helt sjuk grej sannolikhetsmässigt sett! Jobbade med en svensk tjej och det första hon säger: "är du från Uppsala? Är du tillsammans med Victor?" då hade dom spelat innebandy i samma klubb, otroligt va?! :) hon hade tydligen sett mig på facebook, bra gjort att känna igen mig, själv har jag ju lite halvtaskigt ansiktsminne... Gjorde inga större misstag(!!) förutom att det tog typ 10 minuter för mig att slå in saker på kassaapparaten, förhoppningsvis lär jag mig lite snabbare än den klassiska daggmasken i elchocksexperimentet, har ni hört talas om den? Det är helt sjukt kul (inte för daggmasken dock...). Forskare lät en daggmask åla in i ett rör där den kunde välja höger- eller vänstersväng. Varje gång den tog ena hållet (minns inte vilket, låt säga höger) så fick den en lätt elchock. Efter 500 gånger började den fatta och tog alltid vänster. haha!!
Igår var det en kackerlacka i badrummet. Min ena flatmate jagade iväg den med sån där mördarspray som hon generöst erbjöd mig, så att jag inte skulle få panik och vilja flytta typ. Så länge dom små odjuren befinner sig utanför en radie på 2 meter ifrån mig är jag dock inte så rädd. not in my bed room liksom!
Från ohyra till hyra, idag är det dags att betala igen, jag betalar varannan vecka vilket är ganska vanligt i Sydney. Bara att snällt traska iväg till bankomaten och trösta mig med att jag åtminstone har ett jobb nu :) ska iväg och träna inne i stan nu, se om mina ben orkar med ett step-pass efter att ha stått upp i 5 timmar. Sedan blir det att dra iväg på kalas ikväll i Newtown! Lär inte bli alltför sent bara för imorgon är det uppsatsskrivning som gäller. Ha en jättefin fredag allihopa, jag skickar lite av den väl tilltagna värmen hem till Swe!
Jag sitter bredvid en fläkt och tar löjliga bilder med webcam, jättekul lunchnöje på uni!

let's make the headlines

bon jour!
I'm back folks!! :) igår var som bekant min lediga dag. Jag masade mig duktigt upp tidigt på morgonen för ett träningspass med min PT på det fina gayiga gymmet i Darlinghurst. Hann med färjan (höll återigen på att låsa in mig på färjetoaletten, om Sydneys fängelser får platsbrist kan dom alltid skicka fångarna dit...) och vandrade genom ett sjudande CBD mitt i morgonsruschen. Överallt en massa viktiga business men med kostym och jag kunde se mig själv där som snuskigt rik ingenjör, spillande morgonlatten över min nya klänning...
Gick förbi ett gäng blåklädda människor stod utanför ett stort skyltfönster. Jag ställde mig nyfiket på tå och kikade in. Där verkade någon slags morgonnyhetssändning pågå. Plötsligt börjar alla i folkmassan hoppa och vifta med armarna och skrika, antagligen blev vi filmade - jag hamnade alltså mitt i the headlines med mina trötta träningskläder och det där härliga hej-jag-har-suttit-längst-fram-på-färjan-stylade håret. ballt!
En del läsande i mina fina kursböcker hanns med innan jag drog iväg till uni för ett Globar Leadership-möte (igen) på temat ledarskap. Väldigt intressant ämne! Lyckades ta mig hem utan att skrämma några possums denna gång.
Idag har jag tagit en morgonpowerwalk och blickat ut över den fantastiska vyn med Sydney Harbour och hela CBD. Det ser verkligen surrealistiskt ut, jag går nästan och kollar efter plywoodskivan som någon har målat bilden på, men nej - det är på riktigt! Tänk så lyxigt jag har det :) sedan har jag hängt på uni, hann med lite häng med Ewa också som just återhämtat sig från matförgiftning från en indisk restaurang :S jag som älskar indiskt... Stannade kvar till halv 7 på skolan och lästelästeläste en massa artiklar som är grunden till min uppsats om globalisering. Som jag för övrigt ska börja skriva på nu. ha en fin torsdag allesammans! so long
Jag på uni idag, här höll jag på att kvävas av värme, har säkert varit runt 30 plus idag!

TV-sändningen! Det var något om leukemi.
En helt okej promenadview om ni frågar mig.


resten av min dag

Heej!
Ännu en händelserik dag till ända (jag har överanvänt ordet "spännande" men det stämmer också in!). Vaknade av blå himmel och solsken :D men skenet bedrog (notera ordvitsen!), det har varit ganska kallt idag, iallafall rejält blåsigt. Hösten är uppenbarligen på väg!
På tåget till uni träffade jag Petra (från Uppsala). Det var lite lustigt, hon tog fram ett halsband ur väskan och jag bara "åh, ett sånt där har jag med!" varpå jag kom på att jag skulle ta fram ett halsband som jag hade med. Det hade trasslat in sig i sig självt så jag tänkte ägna tågresan till att trassla ut det igen. Då säger Petra "men ett sånt där har jag också!" haha. oddsen liksom? Jag blev även bjuden på inflyttningsfest på fredag i Newtown :)
Hade mitt första tutorial test = 10 frågor på 10 minuter.. var dock flervalsfrågor på väldigt basic nivå så det kändes bra. Därmed är det bara 98% kvar av macroeconomics, tiden går!
Stranden (Coogee) var inte lika awesome som jag trodde, blåste så mycket så jag fick sand i ögonen, stackars mig va... Hörde både svenska, italienska och franska på playan. Kul att alla tror att ingen fattar, då kan man tjuvlyssna! Sedan traskade jag till ett gym i Randwick där jag sprang på löpbandet som en dum råtta följt av ett 45 min corepass. Jättebra pass, mitt nya favvo nästan! (Jag tränar på Fitness First vilket innebär att jag kan nyttja stört många gym runt om i stan, perfekt va!)
Missade färjan hem med typ 1 sekund. Det innebär en halvtimmes slöande kring Circular Quay, vilket inte är helt fel. Hann med en tur kring det fina operahuset där jag säkert i vanlig ordning spoilade någons fina semesterbilder.
The baksida of Operahuset

När man möts av denna glada pingvin kan man väl inte bli arg för att man missat sin båt?!

2 år 10 månader!!!

Idag är en extra speciell dag, nämligen våran 2 år och 10 månaders-dag! :) Igår hade vi ett (som alltid) mycket givande och roligt samtal om allt från nattfjärilar, ballerinakex och lögner till mer seriösa ämnen. Följande utspelade sig:


Jag: jaa vad är det för dag imorgon då?
V (jag hör på rösten att han vet precis vad jag egentligen vill höra): kvinnodagen och semmeldagen!
Jag: va jaha, är det semmeldagen imorgon?
V: ja, det är alltid på samma dag!
Jag: nähä, för kvinnodagen är alltid den 8:e och semmeldagen alltid en tisdag! (vilket logiskt sett inte alltid kan infalla samma dag)
V: ...jaaa men jag menade faktiskt alltid i år!

Jag gillar det. Att allt är som vanligt fast vi är så långt borta. Att jag vet precis hur min älskade ser ut när han säger vissa saker. Att han fortfarande hellre säger emot fast att jag kanske har rätt i vissa saker ;)
Jag har turen att ha en rolig, snygg, förstående och social pojkvän som alltid finns där för mig. Så hur skulle jag kunna vara olycklig? ibland är det bara så jobbigt... men jag försöker se till det vi har istället för det vi (för tillfället) inte har <3
nu ska jag laga middag! Återkommer senare med en bild på Operahuset som ni aldrig har sett det förr, håll utkik :)

mot playan, yeah! :D

Idag är jag på bra humör för att solen skiner och jag har fyndat en liter lyxig hårinpackning för 30 dollar (mitt hår gillar inte Australien lika mycket som resten av jag..). Bara en sak som irriterar mig: mina co-students. Jag har ingen rätt att klaga, får gå en bra högkvalitativ utbildning gratis och har förmånen att åka iväg på utbyte. Har bara så svårt att förstå de flesta inhemska studenternas attityd... De sitter och pratar, leker med mobilerna och är allmänt uttråkade under föreläsningar och tutorials. Börja ljudligt packa ihop fem minuter innan lektionen slutar och när det är läxförhör bara "vaaa, hade vi läxa, jag hade ingen aning". Nästan alla jag har försökt prata med inleder med att säga (om kursen) "this is soooo boring" och jag tycker precis tvärtom, att allt är så intressant. Det verkar vara "coolt" att vara slacker. Med tanke på att de lägger en ansenlig summa pengar på sina universitetsstudier är detta fenomen ännu mer märkligt. Respektlöst och högstadiefeeling kan tyckas, samtidigt är det jag som är gäst i detta land och det heter ju att man ska ta seden dit man kommer. Jag kommer dock fortsätta vara nörden som sitter längst fram och ställer jobbiga frågor, haha.
Nu ska jag heada mot stranden, inte ofta man har den ultimata kombon fritid+sol! Pluggböckerna och träningskläderna följer med, tänkte gå på gym efteråt :)
vi hörs snart, take care!

Kriser, norrmän med bräda och mystiska djur

Idag har jag varit i skolan 12 timmar och varit med om en milstolpe i mitt Oz-liv: jag har sett mitt livs första possum! Jag är ganska säker på att det var en sån. Gick till tåget och såg en folksamling som stod och tog kort på en liten grå råttliknande varelse som satt på en sopkorg, förmodligen letandes efter käk. Jag stövlade glatt fram och bara ”oh, is that a possum? It’s so sweet!” varpå possumen (possumet?) blev skraj och med oväntad vighet skuttade upp i ett träd. Allas blickar vändes irriterat mot mig och jag fick plötsligt väldigt bråttom till tåget. (smidigsomettkylskåpthat’smyname)

Mitt första djur såg jag dock redan dag 1. Jag landade 7 på morgonen efter 32 timmars resande varav kanske 1 timmes sömn. Det var 40 grader varmt och jag befann mig i en märklig dimma. Det enda min hjärna klarade av att tänka var ”gåååå annars somnar du!” Så jag gick och gick och gick. Från 9 på morgonen efter att ha lämnat mina väskor på hostelet till halv 6 på eftermiddagen. Jag bara tog en karta och gick runt hela Sydney. (I halvtid kom jag på att jag kanske behövde solkräm och vatten…) I mitt zombieliknande tillstånd får jag plötsligt syn på en jättespindel och börjar fundera på om jag hallucinerar, men sen dess har jag sett massor av dem så det var nog verklighet.

 

Anledningen till min sena hemkomst idag stavas Global Leadership Program, en av fördelarna med Mac Uni. Man deltar i 10 workshops (finns typ 50 att välja bland!) under terminen, vart och ett behandlar jätteintressanta ämnen såsom ledarskap, internationell rätt, business etiquette, utveckling av talarskills osv.  Deltagandet skrivs in i ens transcription records och man får ett fint intyg att visa upp när man söker jobb.

Idag var jag på ”State failure and crisis in Sudan and Somalia” bara för att det lät intressant och allmänbildande. Det var det! Där hörde jag iaf två killar som pratade norska varpå jag (förstås) börjar snacka med dem. Det visar sig att den ena killen har en nästan ny 7.4-surfbräda att sälja! scoooore! :D jag sa att jag borde få kompisrabatt för att Sverige alltid ger högst poäng till Norge i Eurovision Song Contest. Det hade han inga invändningar mot, så vi får se om det blir en affär eller om jag lånar av den snälla Northern Beach-tjejen istället. To be continued!

 

Jag, trött och utan fräknar innan avresan till Australien. Längtar efter den mysiga röda filten som jag fick i julklapp av min V! <3


Måndagmorgon på Hornsbytåget

Tjoho!
Solen skiner i Sydney och jag är på strålande humör. Sitter på tåget till uni nu. Eftersom det är peak hour är tågen alltid några minuter sena så i väntan på mitt tåg roade jag mig med att räkna ut var jag skulle stå för att befinna mig precis där dörrarna öppnades. Lyckades med någon decimeters marginal :) skall utveckla denna teknik och föra statistik i mitt huvud för att ta reda på mer exakt var jag skall stå. Jag gillar verkligen känslan av att sitta på min tågstation på morgonen. Business men och elever i skoluniform trängs med lite random folk som jag - heterogenicitet som min föreläsare i geographies of global change skulle ha uttryckt det. Storstadsliv när det är som bäst!
Att kunskap väger tungt har min rygg bittert fått erfara. Har haft pain hela veckan men gårdagens yoga gjorde verkligen underverk, nu kan jag fortsätta slita på den hela veckan, yeah! Sov gott där hemma i Sverige och håll utkik efter nya rapporter om mina öden och äventyr på den varma sidan av jorden.
Förutom mitt hjärta saknar jag världens finaste hund, som delar min passion för solsken - hur gulligt som helst!

sunny sunday

God afton!
Ännu en vecka till ända i denna förträffliga stad. Jag har bland annat roat mig med att:
* Mingelsnacka med biffiga snutar
* Sitta längst fram på färjan och leka att jag är miljardär
* Ta fel färja och hamna på tivoli
* Med trånande ögon betrakta en mattebok och nääästan köpa den. saknar matten back home!
* Få för mig att den trevlige mX-killen på Macquarie Uni station förföljde mig (mX = australiens motsvarighet till metro. mX-killen delar ut mX. Kanske världens mest enformiga jobb)
* Dricka en hybrid mellan kaffe och choklad på Max Brenner (chokladcafé :)))
Eftersom det var så roligt att åka buss i fredags (jag stod längst fram och bara "wooo, jag åker världens största skateboard!") så tog jag bussen till libraryt på UNSW. Det är öppet en timme längre än i stan och ligger nära ett gym dit jag fint kunde smita iväg på ett yogapass. Och så fräscht och färgglatt, som att vara mitt i en fruktsallad jämfört med det lite mer... havregrynsgrötinspirerade sömniga Mac Uni library (hur epic är inte förkortningen Mac Uni?!). När jag klev av bussen fick jag syn på de famösa forna bloggarna Alexandra och Mattias, och spontan som jag blivit här tänkte jag "jag måste hälsa!". Lite dum och med hög stalker-varning sprang jag efter dem och kom samtidigt på att det måste se sjukt dumt ut. De var iallafall hur trevliga som helst :) roligt och oväntat, livet här är så spännande!
Veckan har även ägnats åt mer normala aktiviteter såsom studier, träning, skypa med Victor, socialt umgänge och förundran över hur stökigt mitt rum kan bli. Men för att snacka som en ekonom, med ett ständigt växande flow så ökar även rummets stock. (alla termer är så mycket stekigare på engelska!)
Imorgon har jag massor med spännande föreläsningar. Mest ser jag fram emot macroeconomics, gillar verkligen den kursen för den är sjukt allmänbildande och intressant! Känns som att kunskaperna kan komma väl till pass när jag ska fatta mina viktiga ingenjörsbeslut i framtiden.
På allmän begäran slänger jag även in en bild på legendariska Anderson Park bredvid mitt hus samt en bild på mig. Ha det bäst allihopa och njut av livet!
Anderson Park by night - massa chicanas som lirar fotboll

'
Jag då (ser ni draperiet med svininfluensavirus-mönster som jag skrev om tidigare?)

Att plugga på UNSW är krävande! (eller hade han bara en tung kväll igår?)

sydney sett från mina ögon


Kall och regnig dag på stranden med fler måsar än människor
Övre halvan är fin, men inte undre... 
Solig dag i stan, skyskrapor och himmel antar samma nyans
Min mysiga vik, Neutral Bay!
Skraporna i North Sydney från vattnet sett
Tidig morgon vid Circular Quay. En mycket speciell känsla!
Samma ställe på kvällen, vackert även då men betyyydligt mer folk!
Lunch på min favoritindier och gratis Sydney Morning Herald från mitt gym, gilla!

thursday is the new friday

hey fellows!
Jag trivs så bra i den här stan på grund av klimatet, men också alla snälla människor. Häromdan då jag sprang till tåget och blev hindrad av ett rödljus så säger en tjej i 30-årsåldern bredvid mig: "i like your perfume, it smells wonderful!" Bara sådär liksom. Jag blir alltid lite ställd av dessa spontana osjälviska vänligheter av den enkla anledningen att jag inte är van hemifrån. Igår på min tutorial i Geographies of Global Change så kommer en tjej fram till mig, vi hade pratat lite förra gången men inte alls mycket, och säger "jag hörde att du frågade 'Max' (minns inte hans namn men det var en kille som sagt att han surfade) om var man kan köpa surfbrädor, kom förbi mig och låna en istället, vi har typ 10 hemma i garaget som bara står där! Onödigt att köpa en när du är här en begränsad period!"
min spontana reaktion:
1. påminn mig inte om "begränsad period"
2. TAAAAAACK!!!
så nu kanske jag får låna en! Hur sjyrre var inte det liksom?! Jag måste ge henne nånting isf. Ett egenkomponerat dansnummer kanske, eller en god ost.
Igår hade vi för övrigt en stört intressant föreläsning om städer/storstäder och allt som följer med dem - möjligheter och problem. Jag ville aldrig att det skulle ta slut. På kvällen gick jag och Julia till Kirribilli (stadsdel precis vid brofästet till Harbour Bridge) och tog ett glas vin med en massa partyglada locals. Torsdag är det nya fredag!
Idag har jag haft ännu en hektisk dag. Åkte in till stan och skulle printa lite jobbansökningar. Hade bråttom så jag kollade inte riktigt hur siddispositionen blev vilket fick till följd att jag fick betala för fem extrasidor med bara mitt namn på. Dags att tapetsera väggarna med kanske? Vältra sig i storhetsvansinne och narcissism?
Sedan hände en helt otrolig grej, en sån där vad-är-oddsen. Jag har bevakat min telefon med uppmärksamhet som en knarkhund ifall någon skulle ringa om jobb (har sökt lite här och där i veckan). Så var jag på ladies och torkade händerna med en sån där högljudd handtork som finns på offentliga toaletter. TROR NI INTE ATT MOBILEN RINGER JUST DÅ?! precis så att jag inte hör och får ett missat samtal! Kronan på verket var att jag hade slut cash också så kunde inte ringa upp... Ett antal okvädningsord undslapp mig om man så säger. Hur som helst så löste det sig som allt annat och jag ska få provjobba på ett café på fredag, yeah! Ligger dock lågt med mina förväntningar för det lät som att dom ville att jag skulle jobba betydligt mer än min pluggtid (och fritid) tillåter. Meen, worth trying!
Sen gick jag på mitt fina gaygym i Darlinghurst och körde ett spinningpass. Tog bussen till Circular Quay och hamnade längst fram pga att väldigt många fler ville åka med just den bussen. det var nog min roligaste bussresa! Jag var hardcore och stod längst fram (där man egentligen inte får stå) och lekte att jag åkte skateboard längs Elizabeth Street supersnabbt. Vilken underbar inledning på helgen!
ikväll var jag trött på grund av för lite sömn under veckan så jag satt hemma och kollade på Forrest Gump med mina snälla flatmates. Vad morgondagen bjuder på vet man aldrig! Ha det fint allihopa tills vi hörs igen!

killen som kläms i hissen mot sin soptunna

Denna stackare har gett mig ett gott skratt under många och långa hissturer på jobbet (jobbar som brevbärare hemma i swe för er som inte visste det, go citymail!). Har joinat hans facebookgrupp! man får väl hoppas att man får sluta sina dagar på ett något mindre dramatiskt sätt...


tankar om tid

Idag är det exakt en månad sen jag lämnade Sverige. Tiden har gått både snabbt och långsamt. Framför allt börjar det bli riktigt jobbigt utan min fina pojkvän. Om två månader kommer han hit. En oändlig tidsrymd när man vill träffas nununu. Håll med om att tid är ett märkligt fenomen, samma tidsmängd kan kännas så olika och ofta går den för fort när man vill att den ska gå långsamt och tvärtom.
hinner inte skriva så mycket tyvärr, har varit rätt busy idag, berättar sen;)
Utsikt från mitt motionsspår, no offense Stadsskogen i uppsala men känn dig ägd!

Idag börjar hösten i Australien!

Jag tycker att människor är ett jätteintressant fenomen (ufovarning på mig?) och en av fördelarna med att bo i en storstad är att man får så många tillfällen att oblygt betrakta dem. Idag på uni satt jag och kollade på folks klädstilar. Vissa snygga och andra helt horribla, i stil med "vad tänkte hon/han egentligen? still asleep vid påklädningstillfället?!"
Okej, så här är det iaf: mina flatmates är jättesnälla och trevliga. Men det finns vissa lite smått suspekta saker med dem (hoppas att de nu inte läser min blogg och använder google translate...):
* De har bara PLASTtallrikar! inga riktiga porslinstallrikar som vanligt folk. ...why? 70-talsnostalgi?
* De har ingen handtvål på toaletten. Inte på tvättfatet iaf. Well, nånting måste man väl spara in på när man bor i en dyr storstad...
* Det är BARA tjejen som är involverad i hushållssysslor. Känns väldigt Pakistan. Eller nu ska jag inte vara elak, har sett killen diska en gång - tror det var på alla hjärtans dag.
* De har ingen köksfläkt så hela lägenheten osar dagens rätt. Inte deras fel iofs.
* Deras duschdraperi har svininfluensavirusmönster. Vi såg en dokumentär om virus på tv igår och dom såg precis ut så!
* En gång la dom färska svampar i blöt i en skål i flera dagar så det började stinka rutten svamp i köket.
* Killen (i övrigt smart) trodde att Sverige var Schweiz, att Sverige gränsar till Polen och att man pratar schweiziska i Schweiz.
Annars har hösten anlänt idag vilket inte är så jättetydligt med tanke på att jag kokade imorse i den 30-gradiga hettan... nu har temperaturen dock sjunkit till svala 20 grader, rätt skönt faktiskt. Jag har tränat pilates och varit arg på en skrivare (igen) och på Skype som försöker hindra mig från att träffa min pojkvän. Men mestadels har jag varit glad, jag är trots allt i Sydney!
Nu är det natt här. so long folks
Mycket egobilder nu, försökte ta en dagens outfit men går sådär med bara mobilkamera... Ni får tänka er ett par ljusa shorts!

En kille matar en tam kookaburra på uni!

En båt driven på solceller i hamnen i Anderson Park! Gilla!!



RSS 2.0