valborg i uppsala - valborg i sydney 1-0

Så var äntligen uppsatsen färdigskriven! Tänk vad orättvist livet kan vara - medan alla där hemma avnjuter champagnefrukost på Valborg sitter jag och skriver källhänvisning till mitt arbete... Men nu återstår endast att lägga in referenserna i texten för att bevisa att jag inte har hittat på allt så är jag klar :D blir dock inget vilt firande för imorgon börjar jag jobba tidigt.
Passar på att uppdatera från Balmain Library där ju internet fungerar helt okej och nästan bra.
Så här ljust känns livet just nu

Vårt pannkakskalas på Pancakes on the Rocks

och så levde de lyckliga i alla sina dar

Jag har just varit över hos den australiensiska familjen som bor i stora huset och druckit te och sett det nya brudparet vinka. Med risk för att låta patriotisk tyckte jag mer om Vickans och Daniels bröllop i somras, detta kändes stelt och princess Kate såg anorektisk ut. Det har varit sjukt hypat här i Oz, jag trodde bara att australiensarna var allmänt kändisfixerade men då berättade pappan i familjen att drottningen av England ju även är drottning över Australien, Nya Zeeland och de andra forna brittiska kolonierna. Det är även Queen Elizabeth som är avbildad på 20-centsmynten här i Oz. Där hade jag en stor lucka i min allmänbildning - pinsamt! Men det var trevligt och intressant och kulturellt att ha fredagsmys med en aussiefamilj. De har fyra barn mellan 13-20 år men bara de två yngsta var med.
Gårdagskvällen var mycket trevlig. Jag mötte upp Josefin och Pegah i Surry Hills (mysig stadsdel dit jag vill flytta!) och vi käkade på en indisk restaurang med lite halvskumma kypare. Sedan kraschade våra planer för kvällen då både Sydney Tower och Shangri-La Hotel var stängda (eller kanske blev stängda då de fick syn på oss?) men vi deppade inte för det utan styrde stegen mot Pancakes on the Rocks och käkade pannkakor med lönnsirap mitt i natten. Sedan visade det sig att det inte finns något som heter nattbussar ut till Balmain så jag fick traska hem till tjejerna och återförenas med den berömda soffan som misshandlade min rygg förra veckan.
Idag har jag skrivit uppsats. Jag gillar inte att skriva uppsats. Inte denna uppsats iallafall. Tycker att mina ekonomikurser är mycket intressantare än jordbävningen på Haiti om ni tillåter mig att vara cynisk. Nationalekonomi är logiskt och rationellt och jag är så otroligt glad att jag har upptäckt att jag verkligen har valt rätt i att plugga ingenjör - logiskt och rationellt är min cup of tea. Har så svårt att skriva ett vetenskapligt arbete baserat på åsikter...
Jag har även hunnit med lite yoga. När jag kom till gymmet och letade efter mitt gymkort i väskan måste jag ha gjort nån konstig min för receptionisten frågade "Have you forgot your card?" och jag bara "No, just discovered that it's time to wash my towel". På mitt gym är svetthandduk (roligt ord va!) obligatoriskt. Sedan kom jag på att det var lite too much information, jag kunde ju ha flinat och sagt att jag inte hittade mitt kort. Under passet lyckades jag klösa min ena stortå med den andra stortån så det började droppa blod. Hur lyckas man med det? Jag köpte lite ost och en guidebok som heter "Free and dirt cheap shit to do in Sydney" (typ) och gick hem för en lugn fredagkväll. Uppsatsen måste bli klar imorgon och jag har lovat mig själv nya numret av Cosmo när den är färdig. Får ju även en pojkvän om fyra dagar och det är ju inte fy skam :)
Försökte fånga en av familjens katter på bild men han var mer intresserad av mitt halsband.

de senaste dagarna i bilder

Jag speglar mig i en skyskrapa
(Kom sedan på att någon kanske satt på andra sidan och glodde på mig...)
Höstdimma över CBD

Shoppingsugen? Nja.

Hyde Park i höstskrud

Ridande poliser mitt på huvudgatan i Sydney (George Street) i lördags kväll
Mitt tillfälliga boende sett från loftet. mysigt!

Köket

Sydney <3

Town Hall station (typ T-centralen) på Anzac Day i måndags, ser ni alla australiensiska flaggor?

Söta Elsa på Town Hall Hotel på Anzac Day
Mitt nya signumkäk: stekt halloumi och wokgrönsaker (färska). Klart på 3 minuter om man har gasspis :)

HAHA. Jag är fett hardcore på bussen


öronrävar, mikroekonomi och längtan

Idag åkte Elsa och Joel som jag bodde med, känns lite ensamt och vemodigt... De har köpt husbil och ska göra östkusten fram till augusti, vilket äventyr! Bara jag och katterna och hunden kvar i gårdshuset, men framför allt – bara 6 dagar tills jag bor i Manly :)

Jag har spenderat dagen helt försjunken i mitt ekonomiarbete. Ni vet sådär så man går in i en liten bubbla och bara jobbar som en lunatic. När jag väl lyckas finna det tillståndet (oftast under tidspress och koffeinstress) kan jag jobba på rätt effektivt och jag kände mig riktigt nöjd med resultatet trots att det var rätt hafsigt hopslängt. Efter att ha jobbat 6 timmar i sträck, ungefär som en väldigt lugn dag på min utbildning hemma men en väldigt hektisk dag här var det äntligen klart och jag tog mig till det lilla mysiga Balmain Library och skrev ut det. Score! Sedan tog jag bussen till uni för att lämna in hela härligheten. Den ska vara inne senast imorgon bitti och jag har ingen lust att missa tåget och 15% av mitt kursbetyg. Bara en tripp till Haiti och tillbaka så är jag klar med det mesta innan sluttentorna i juni!

Under en kort paus då jag diskade min lunchtallrik hände det plötsligt. Diskhon var lätt igencloggad och efter en stund började vattnet rinna undan. Det. Snurrade. Åt.  Fel. Håll! Det är första gången jag lägger märke till det och det var inte alls så där storslaget. Jag märkte inte ens skillnad mot för hemma utan kände mig lurad. Ah dumma Corioliskraft, jag har aldrig kommit överens med fysiken! (det snurrade motsols för er som undrade.)

Jag sitter på tåget hem nu och roar mig med att tänka på roliga ord. Mitt roligaste ord i svenskan är nog öronräv. Öronräven är ett litet gult djur med enorma öron som lever typ i öknen. Ibland blir jag paranoid och tycker att mitt ena öra sticker ut mer än det andra och då tänker jag att jag är en öronräv och allt blir jätteroligt och livet leker igen.

 

(här skulle jag ha publicerat en fin bild men på grund av att internet förmodligen fungerar bättre i bortre Mongoliet än här så blev det ingen idag heller... Imorgon ska jag sitta på skolan, då kommer ett bildinlägg med de senaste dagarnas upptåg! håll ut!)




no more miss amatör

Hej!
Nu är klockan mitt i natten men jag är på strålande humör trots att mitt nyligen påfyllda internet är allmänt vresigt och motsträvigt. För vet ni vad? Det är stora förändringar på gång här på bloggen! Elsa som jag bor med sitter och fixar en ny header åt mig och hon är sjukt skillad på området. Den är galet snygg och jag förväntar mig att mitt läsarantal kommer att nå nya höjder. Jag är superduperglad! :D
Lovade ju lite berättande om de senaste dagarnas äventyr. Jag har mest flyttat en massa grejer runt hela Sydney, nu är allt samlat här i Balmain. Att vandra med en surfingbräda och fyra proppfulla väskor/påsar i 2 km uppförsbacke och hällregn kan icke rekommenderas...
Igår var det Anzac Day. Då hedras minnet av alla soldater som försvarat Australiens ära i första världskriget. Det innebär parader, rosmarinkvistar och sjömän med medaljer som invaderar städernas gator fram till klockan ett (på eftermiddagen) då det sedvanliga drickandet inleds. Här i Balmain heter the place to be Town Hall Hotel där det festades vilt redan vid halv två-tiden på eftermiddagen. Jag och Elsa var lite coolare och tog oss dit strax efter 22-tiden för att checka läget. De flesta var vid det laget totalt utslagna efter lite för många 5-dollars-öl så vi framstod som riktiga vikingar som fortfarande stod på båda benen. Medelåldern låg som på de flesta ställen utanför citys gränser på 35+ och de unga pojkar som ville träffa dubbelt så gamla damer hade inga problem. På slutet träffade vi dock några local-grabbar i min ålder som bekräftade att alla yngre åker in till stan eller det något mer vulgära Kings Cross (tänk mycket hud, lite värdighet...).
När jag kom hem efter tidigare omnämnda stadsvisit satte jag tänderna i ekonomiuppgiften. Ja det är inte privatekonomin som är beklämmande utan min inlämningsuppgift i mikroekonomi. Nu är jag dock klar med 4/5 av den och har även skickat in krönikan till Studentmagasinet, cred (och almond spread) till mig!
ps: om en vecka är jag ej längre ensam :D

updates från buss 442

Nu är jag tillbaka, ilsken, frustrerad och koffeinstressad. Ett tillstånd som gör mig ack så kreativ, jag vill skriva så mycket men hinner icket, får bli ett till inlägg ikväll. Den här staden ger mig magsår ibland. Liksom 99% av alla de tillfällena är det relaterat till internet. Snälla Oz, hur svårt kan det va? Jag känner mig samtidigt som en vek samtidsmänniska som är så beroende av denna abstrakta företeelse som kallas internet, men eftersom mobiltelefoninätet fungerar i princip lika dåligt är internet min enda kontaktkälla med min kära. Och alla andra. Dessutom behöver jag det till en miljon andra mer eller mindre viktiga saker som blogg, facebook, krönikeskrivande och studier. Studier ja. Igår började jag, kraftigt försenad efter allt som har hänt, med inlämningsuppgiften i microeconomics som ska vara inne imorgon. Imorse var jag ivrig att fortsätta så jag åkte till State Library. Det gör jag inte om. Förstår inte hur jag kan vara så daggmaskhjärna… Helgdag = fullsmockat på state library. ALLTID! Det är nästan kö att komma in. När jag väl efter många minuters letande hittade en trött pinnstol i ett hörn behövde jag logga in på studentportalen för att få tillgång till frågorna. Då funkar inte internet. Det kommer upp ett felmeddelande som säger ”too many subscribers blabla…” och jag vill bara skrika rakt ut. Kände mig som en människospillra, ett vrak. Att ta sig från Balmain till state library tar många dyrbara minuter. Sedan stod jag i kö för att prata med en dammig bibliotekarie som bara ”Har du prövat starta om din webläsare?” Jag bara ”eh jaa, bara typ tio gånger”. ”Pröva igen!” Ja. För då funkar det säkert!? Sen bara ”Pröva starta om datorn ska du se att det fungerar!” Jag kände nästan klappen på huvudet. Gaah! Varför kan de bara inte säga att de inte har den blekaste aning och förmodligen har datorkunskaper som sträcker sig till slå på, stänga av datorn?! Frustrerad tackade jag för ”hjälpen” och sprang tillbaka och tog bussen hem där jag nu sitter. Laddade på min internetsticka på vägen så att jag äntligen har tillgång till internet i mitt hem i Balmain. Återkommer lite senare under dagen, förhoppningsvis med mindre frustration och mer färdigskriven uppgift!


vinden har vänt

Nu sitter jag i mitt nya hem för de kommande 10 dagarna. Världens mysigaste hus som är en ombyggd gammal fabrik med tegelväggar, brunmålade träbjälkar i det höga taket och charmigt ihopplockad inredning. En lurvig hund ligger vid mina fötter, en guldfisk simmar runt i sitt akvarium på en ruffig träbyrå och i trädgården smyger två katter omkring. Det känns som en sån där konstnärsstudio i New York i något gammalt arbetarklasshus som blivit ultratrendigt. En gammal knarrande trätrappa leder upp till ett loft med två rum, ett där jag bor med en liten fönsterglugg i taket och ett mitt emot där svenska paret Joel och Elsa bor, som också var de som fixade boendet till mig - jag är minst sagt tacksam! (även om det kändes vemodigt att lämna Josefin, Pegah och deras trevliga flatmates inne i stan.)
Rummet ligger i ett gårdshus i Balmain en kvarts bussresa från stan. Balmain hör till området Inner West och är en lugn före detta arbetarklass-stadsdel känd för sina mysiga caféer och pubar (det sägs iofs om alla stadsdelar i Sydney...). I stora huset bor en familj med fyra tonåringar. Vad jag har förstått hyr de inte ut till vem som helst utan bara till bekantas bekanta. Lägger ut lite halvtaskiga webcambilder för er att njuta av, ska försöka ta lite bättre bilder imorgon. Sjukt unikt och häftigt boende!
Köket, spegelvänt!

Fattas bara lite almond spread så är min dag gjord

Nytt favoritte

God morgon!
och glad långfredag! Idag skiner solen och vi tänkte åka till stranden en sväng, härligt! Jag sitter och sippar på mitt nya favoritte - grönt te med vanilj. Är nytt här i Australien, har det kommit till Sverige?
Finns en annan ny företeelse här i Sydney som öppnade i förrgår. Hamnade på nyheterna i alla stora tidningar och tv-kanaler. Hundra år efter alla andra kom australiensarna på att det var dags för en Zara-butik (som finns i varenda liten håla runt om i Europa). Grattis Sydney. H&M har de fortfarande inte upptäckt, livet är fullt av överraskningar!
Förutom choklad äter australiensare cross buns. Det är en typ av bulle med torkade fruktbitar och ett glasyrkors ovanpå. Det symboliserar tydligen Jesu korsfästelse. Annars märks inte religion av så mycket i vardagslivet, finns inte så många kyrkor o så.
Med eller utan cross buns får jag önska er en glad påsk!

en klagosång till d*mn optus

Glad påsk!
Idag är det skärtorsdag. Här i Sydney märks det mest på att alla chokladaffärer är öppna även på kvällarna - på påsken äter man choklad här, grymt bra initiativ tycker jag :)
Jag känner just nu en passionerad ilska över vissa tekniska företeelser. Först internet, Australiens akilleshäl. En viktig ingrediens i distansförhållandesoppan är att kunna prata med varandra regelbundet, nu har vi inte kunnat prata ordentligt på flera dagar för antingen har V:s eller mitt internet krånglat... fett annoying... På en hedrande andraplats kommer mobiltelefoni. Jag har bytt mobiloperatör till Lebara idag som tydligen skall vara prisvärt. Tidigare hade jag Optus som den klatschigt gula logotypen till trots kan vara den sämsta mobiloperatören genom tiderna. Jag laddade på med 5 dollar i lördags bara för att kunna höra av mig till Josefin när jag skulle till festen. Det går dock inte att ringa och mitt saldo är lika tomt som en kackerlackshjärna... Fyllde på igen med 15 dollar i söndagskväll då jag i panik behövde ringa mamma och pappa (efter det jobbiga som hände). Vi kunde prata i 3 minuter, sen bröts det för jag hade "insufficient credit". När jag kollade saldot var det 20 dollar..! När mitt liv lugnat ner sig ringde jag deras kundtjänst och fick efter många vändor hit och dit reda på att om man laddar på med 5 dollar kan man varken ringa eller sms:a. Nähä? Ungefär som att gå till ett café och betala för en kopp kaffe och få en tom mugg! Glatt berättade kundtjänstmedarbetaren att dessa fem dollar kunde jag använda till att surfa på internet. Vilket går sådär när man inte har en iPhone. woho!
Vad som hände med de 15 dollarna jag senare laddat på är mycket oklart men jag ringde upp Mr. Kundtjänst idag igen då mitt konto återigen var tomt trots att jag knappt ringt eller sms:at överhuvudtaget. Då får jag veta att jag har 18 dollar att använda mig av men bara för att ringa till andra Optusanvändare. Åhå! Vad snällt! Jag har offrat 20 dollar som kan användas till mobilt internet och telefonsamtal till EN operatör. Jag tackade för mig och köpte mitt nya SIM-kort. Svarta tankar rör sig i mitt huvud, som att jag ska bränna Optuskortet på bål, filma och skicka till kundtjänsten. Så kanske de förstår. När ord inte räcker till liksom...
Bara för att retas lite med min pojkvän slänger jag in en ordvits som mötte mig vid Manlyfärjan! Han anser att fenomenet ordvitsar är kraftigt överskattat, men visst har han fel? ;)

höst i sydney

Ikväll har jag varit på Svenska Kyrkans café och köpt billiga läkerol salmiak. Har slukat nästan hela asken nu, sätter fart på peristaltiken om inte annat...
Hann med lite hetsspring på löpbandet innan jag åkte tillbaka och blev bjuden på fett god chokladkaka som Josefin fått hem från vårt jobb. Imorgon är det jobb så snart ska jag däcka på soffan. Börjar gilla den så smått, den är faktiskt lika lång som jag om man tänker bort mina underben o dom kan hänga utanför kanten. Gäller att hitta strategier för allt! Lägenheten myllrar av liv både i form av trevliga flatmates från jordens alla hörn och kackerlackor size lite mindre (1-2 cm). De är överallt och jag har blivit rätt avtrubbad - snacka om personlig utveckling! Boendestatus: crashandet goes on tills jag eventuellt får flytta in i ett rum i Balmain nästa vecka.
Här kommer lite bilder från de senaste dagarnas äventyr!
Nattsuddande på Oxford Street i lördags

Sydney CBD. den blå skyskrapan heter Axa och är min favorit!

Pegah på båten när vi rymde från Neutral Bay!

Lite buskmys på kvällskvisten

Utsikt från Manly Ferry

Skymning i Hyde Park


Jag ska bli krönikör för Studentmagasinet!

Yes! Fick just veta att krönikörsjobbet är mitt :D tydligen hade mitt mail där jag tackade ja inte kommit fram så jag skickade ett nytt och fick svar. Första krönikan skall vara inne nästa vecka. Jag hade hoppats på ett tema att luta mig tillbaka på men det är freebase som gäller. shiat. Jag kan vara grym på att skriva hur mycket som helst om ingenting som ni säkert märkt här på bloggen, kvantitet framför kvalitet, men att göra det på beställning mot en deadline när det skall publiceras för tusentals läsare är en annan sak... Men åååh vad roligt, jag är asglad! För er som inte vet är Studentmagasinet en gratistidning som delas ut på alla högskolor och universitet i Sverige och jag läser den alltid, mycket underhållande artiklar och tester och annat.
Nu sitter jag på färjan från Manly där jag varit på blixtvisit och lämnat in det signerade hyreskontraktet! Första gången jag inte besöker Manly Beach när jag är där. Hittade dock ett fantastiskt café alldeles bredvid vår lägenhet som säljer ekologiskt och rättvisemärkt fika. Firade mitt nya extrajobb med en muffin utan mjöl och socker som var sötad med torkad frukt! Nytänkande och gott :) Allt känns så mycket bättre idag och jag ser nästan fram emot att få springa till biblioteket och fortsätta tugga mig igenom Haitiuppsatsen.
Kaffe och hälsomuffin = vardagslyx


livet prövar mig

Egentligen ska jag inte klaga. Ingen har dött. Jag har bara flytt mitt hem för att jag inte kände mig trygg, min mobil fungerar inte och mitt kreditkort har varit tomt några dagar pga otroligt seg överföring. Totalt utblottad med andra ord. När jag kom hem i söndags efter jobbet, totalt utmattad efter fest, kackerlackor i sängen och sömnbrist gick jag och la mig på sängen för att ta igen lite förlorad sömn. Då kom paret hem. Kort sagt kan man säga det lät som att han misshandlade henne fysiskt och psykiskt. Jag blev paralyserad, chockad, men efter ett tag samlade jag mig och öppnade dörren. Och vet ni vad idioten säger? "Sorry, I thought you weren't home". Han säger alltså förlåt till mig? Inte till henne?! Jag var redan helt slut i huvudet och kunde inte tänka klart, jag bara sprang in och tog min väska och sprang ut. Ville bara därifrån. Tårarna rann och jag ringde mamma och pappa. Visste inte vart jag skulle ta vägen, hatar att vara en nagel i ögat på andra... Funderade på att göra tiggaren utanför coles sällskap men svalde stoltheten och ringde Josefin. Hade inga grejer med mig och inga pengar tillgängliga men de var jättesnälla och bjöd mig på mat och sovplats. Dagen efter gav jag mig iväg till lägenheten och hämtade typ alla grejer. Pegah följde med, tack så mycket... Vet inte hur jag skulle ha klarat mig ensam. Nu har jag alla grejer hos dem och slaggar på en hård soffa tills vidare. Ska kanske ta in på hostel snart för det känns väldigt dumt att parasitera på någon men samtidigt är hostel dyrt. Jag tänker definitivt inte återvända till det där spånet. Inte för att jag tror att han ger sig på mig för han är en sån som misshandlar "sin" flickvän men det känns sjukt otryggt, har ju inget lås på dörren och plötsligt kan han komma in i mitt rum och anfalla, booom, som värsta bulldozern. Han är från landet så jag tror att han är typen som skulle använda sig av ett avsågat hagelgevär snarare än nån flashig pistol. Eller så är han relativt ofarlig för andra, bara allmänt puckad (han gillar kackerlackor och Justin Bieber, say no more...). Självklart mår jag dåligt för tjejen men vad ska jag göra? Hon har klagat för mig tidigare men jag förstod aldrig att det var så allvarligt. Naiva jag som tror att världen runt omkring mig är fri från ondska...

Det var svårt att hålla fast vid mitt vanliga positiva, glada jag när allt hände. Jag funderar varför livet prövar mig. Detta var ju inte vad jag menade med att jag ville klara mig själv och möta utmaningar... Det värsta är när jag börjar tycka synd om mig själv, what the fuck, det är väl inte synd om mig - jag är ju i Sydney! Och visst känns det bättre när man har klarat av att gå igenom något sådant här! Något positivt kommer alltid ut ur det.
Nu vill jag bara att de två veckorna skall gå och jag ska få flytta in i Manly med V. Och slutligen, fett med cred till alla snälla människor som har brytt sig och ställt upp, både hemifrån och kända och okända människor i Sydney. Återkommer inom en snar framtid med ett förhoppningsvis mer lättsinnigt inlägg.
Jag på uni i skymningen, sliten och ostylad men levande...


Ikväll åker höstkappan på!

God afton!
Här är det lördagkväll och riktigt ruggigt höstväder, sånt där mysa-me-filt-och-te-och-kanske-en-dålig-dvd-väder. Jag ska dock trotsa hösten och ge mig ut och nattsudda. Ska följa med till Josefins kompis David som har 30-årsfest! Jobbet var riktigt hektiskt idag men jag dränkte mina stresshormoner i kaffe så det gick fint. Var faktiskt en svensk kille inne och fikade idag, hör icke till vanligheterna. Hann med en löptur ut till Cremorne Point precis när en gigantisk lyxkryssare passerade Operahuset i skymningen, en mäktig syn. Tyvärr stannade kameran hemma men ikväll ska jag försöka ta lite pics!
Annars är jag glad för den snälla tjejen som jag bor med har köpt ett stort stycke tofu till mig som jag kan gnaga på och min kära kommer hit om bara 17 dar :)
Jaa asså jag ville bara visa upp min snygga fiskbensfläta som jag gjorde innan jobbet.

bankkort, brandlarm och brottslingar i bondi

Idag har jag finally skaffat bankkort. Det blev nab, National Australia Bank för de har inga månadsavgifter :) gick in till deras mysiga lilla kontor här i Neutral Bay och blev betjänad av en trevlig dam med lite svårtolkad dialekt. Jag frågade om avgifter och hörde någonting med "within six weeks". Strax efteråt frågar hon hur länge jag har varit i Australien, och jag känner att det är dags att dra en lögn och säger "sedan förra månaden". Tänkte att det kanske var gratis fram till 6 veckor. Hon ber då att få titta på mitt pass där en dum stämpel med mitt ankomstdatum talar om svart på vitt att jag ljög... Hur tänker man ibland? Jag bara "ehe, oj då, det är visst april nu" (sen drygt två veckor dumb ass). Jag fick sedan välja färg på kortet och då valde jag självklart svart. Tänkte på svart AmEx-kort som min syster har berättat att om man har ett sånt så är man så rik att man kan köpa en ö!

Jag har även tränat med Josefin. Det blev lite drama för brandlarmet gick och vi skulle få vänta på brandmännen som skulle komma om typ en halvtimme och gymmet stängde snart... Hann precis kila iväg till ett närliggande gym och avsluta passet där innan det stängde. Kvällen har varit kylig och höstig så nya kamelkappan kom väl till pass.

En otäck sak - idag blev två personer skjutna i Bondi. Båda överlevde men jag tror att gärningsmannen går fri. Skulle tydligen vara en "kaukasier" sa dom på nyheterna. gosh. finns det nåt läskigare ord än kaukasier? Hela vägen hem från bussen var jag livrädd för kaukasiern och tyckte mig se denne överallt i buskarna (Sydney är en väldigt nattmörk stad med nästintill obefintlig gatubelysning vilket gör det rätt kusligt att gå hem om kvällarna. living on the edge liksom). Jag kom dock hem välbehållen och skall nu däcka i min säng. au revoir!

Bildtorkan är över!

Så har jag äntligen fått tag på ett minneskort! :D så nu kan ni se fram emot bilder tagna utanför mitt lilla rums gränser.
Igår bestämde jag mig för att göra en effort med uppsatsen om Haiti (som jag har i min samhällskurs). Det är rätt kämpigt att komma igång när man har 1000 källor som alla skall läsas igenom, information skall plockas ut och sättas ihop till något läsvärt. Fick betyget Credit på min första uppsats om globalisering vilket jag ändå är nöjd med - hur kan man inte vara nöjd med att få cred liksom? :D
På väg till biblioteket passerade jag Martin Place som är ett väldigt långt torg omgivet av skyskrapor. Det var helt översållat med folk i businessklädsel som stod och pratade. Det såg så trevligt ut, jag ville vara med! Vilket uppfriskande initiativ att ha ett utomhusmöte. Kanske hade de någon praktisk övning? Rollspel om aktiemarknaden? Till slut kunde jag inte stå emot min nyfikenhet utan frågade en elegant kvinna vad som pågick. Det osexiga svaret: "Brandövning". Något besviken gick jag till en närliggande skyskrapa för en koffeinkick innan plugget. Jag har nämligen en ny liten fritidssysselsättning: att besöka alla caféer i min caféguide och bedöma deras kaffe. Vill gärna lära mig att bli bättre för jag tycker fortfarande att allt smakar svenskt bryggkaffe, hehe. Dagens café låg på botten av en gigantiskt skyskrapa och 99% av kunderna var stressat businessfolk som tog en snabb kaffepaus mellan sina viktiga möten. Jag beställde in en short black (espresso. aussies har en tendens att döpa om allt...) varpå baristan utväxlar en skeptisk blick med sin kollega och vänder sig om till mig med orden: "Isn't that a bit too strong for you?" Jag bara "No, of course not!" med övertygelse i rösten varpå jag får en liten kopp med något svart i botten.
Och det var starkt. Förskräckligt starkt. Det starkaste jag någonsin druckit i kaffeväg. Skolarbetet och träningen gick bra!
Tack vare min koffeinstirriga effektivitet igår bestämde jag mig för att ta en day off från allt idag och bara fladdra runt. Mötte upp Josefin i Darling Harbour där vi satt och glassade i solen med varsin Starbuckslatte. Hennes reskompis Pegah joinade oss och vi bestämde oss för att gå till ett gömt Topshop i mysiga stadsdelen Paddington. Det finns ingen skylt utanför utan ligger gömt på övervåningen till en annan affär! spännande! Det var ett mini-Topshop med massor av fina kläder. Gick ändå därifrån lottlös för jag var tvungen att köpa skor eftersom jag har gått sönder de jag har. Tillbaka i stan snubblade jag över en så fin kamelfärgad kappa som bara var tvungen att följa med hem! Har inga varma kläder med mig för jag tänkte att min besökare från Sverige skulle ta med men nu har det blivit allt för kallt om kvällarna...

ny favorit

God morgon!
Nu tvättar jag och är allmänt uttråkad. Solen skiner ute och jag önskar att jag hade en takterass att glassa på medan mina solkiga tröjor blir som nya. Istället förärar jag världen ett litet blogginlägg!
Tänkte bara visa er min nya favoritduschcrème från the Body Shop. Tillhör en ny serie som heter Earth Lovers (inget sektliknande alls över det namnet) som jag hörde har kommit ut i Sverige nyligen också. Skall vara ännu bättre för vår kära jord än dess föregångare. Jag har doften fikon/rosmarin och den luktar ljuvligt, så där så man blir på bra humör fast man har slut almond spread i skafferiet. Att den dessutom är härligt slimegrön gör att saken är biff: detta är min nya favorit!
Här i Oz finns dock ingen trevlig kundklubb som man kan samla poäng för och känna sig lite VIP...

Idag blir det inga taffliga surfförsök utan istället uppsatsskrivande på biblioteket. När tvätten är klar. Och jag har tagit mig in till stan. och druckit mitt förmiddagskaffe...

sommardagar, vinternätter och mod

Idag kom min omtänksamma kvinnliga flatmate in med en extra filt till mig. Så nu sover jag med tre filtar och ett påslakan, hardcore...
dagen har dock varit varm och solig. Jag tog surfbrädan under armen med siktet inställt på Manly. Att åka buss med en surfbräda (åtminstone när man är nybörjare som jag och har en bräda size blåval) är inte att rekommendera för folk med svaga nerver. Man får ett antal onda ögon, samtliga från äldre prydligt klädda medborgare som förmodligen tycker att dagens ungdom ägnar sig åt alltför våghalsiga aktiviteter. eller så är de bara lack på att jag tar upp plats på bussen.
Hur som helst, när jag kom ner på beachen och kände mig fett cool med brädan under armen fann jag vattnet fullt med likasinnade. Folk som också tänkte surfa. Där fanns även en massa skyltar som varnade för starka undervattensströmmar. Och plötsligt tappade jag brädan i sanden och kände mig så ensam och liten. Att surfa är inte helt riskfritt. Att glatt paddla ut framför en erfaren local som är på väg att surfa in är icke att rekommendera om man vill ha kvar huvudet på kroppen.
Så jag la mig ner, besegrad, och solade lite. Kände mig så besviken över att jag inte vågade. Funderade nästan på självmord genom att sola utan solkräm (säkert sätt att få hudcancer).
Efter någon timme med en fin bok och en nästan lika fin bränna fann jag mig plötsligt i vattnet med våtdräkt och bräda. Mitt framför en varning-för-strömmar-skylt. Jag låg och plaskade på brädan några meter ut och försökte surfa de brutna vågorna. Bredvid mig låg en 14-årig kille med chipstuttar. På något outgrundligt sätt klarade han av att surfa varje våg. Jag klarade ingen. Efter några nose dives och kallsupar gick jag upp, och vet ni vad? Jag var helnöjd! Det gick inte bra, det var inte länge, men jag övervann min osäkerhet och det är det viktiga :)

ett säkert hösttecken

är att man inte längre kan sitta ute på färjan och njuta av de svalkande vindarna. Nu får man sitta inne och se glåmig ut i lysrörsljuset istället. Men vad gör det så länge man har Operahuset utanför fönstret :)

Mitt förträffliga veckoslut

Ännu en händelserik vecka här i Australien! Jag har varit lite keff på updates, ber om ursäkt...
I torsdags spelade jag Rappakalja(!) med ett gäng svenskar via Svenska Kyrkan i Sydney som ordnar aktiviteter med jämna mellanrum och kvällscafé varje onsdag. Innan jag kom hit var jag inställd på att inte hänga med svenskar utan hänga med så många utlänningar (fin generalisering där) som möjligt. På grund av min tidigare omnämnda naivitet har jag ändrat mig lite på den punkten. Det vore faktiskt nästintill diskriminering att inte vilja hänga med svenskar alls, right? ;) men jag älskar att det är så multikulturellt här! Mina jobbarkompisar är från Vietnam, Nepal och Polen, ja och så Josefin från Uppsala.

Fredagen dedikerades åt jobb följt av en galen utekväll i Crows Nest tillsammans med Rob (australiensare som jag lärde känna i Spanien i somras) och tre glada australiensiska tjejer. Vi förfestade hemma hos Ella som bodde i en fet lägenhet på tionde våningen med fantastisk utsikt. Mina tidigare omskrivna erfarenheter angående australiensares inhalerande av tvivelaktiga substanser grundades bland annat på denna kväll, say no more... Vi tog en taxi till klubben. Kul ställe med liveband och övervägande locals i varierande åldrar. Jag hade jätteroligt och fick sedan sova över i den fina lägenheten. På morgonen skulle jag, lätt dehydrated, upp och jobba... Det är en utmaning att hitta ut från ett gated community utan att bli inlåst! Med en lätt walk of shame-känsla och en tröja som osade typ reggaefestival möter amy winehouse vandrade jag hem och hann med en snabb dusch innan det var dags att jobba. Efter jobbet åkte jag till Balmoral Beach, min närmaste playa en kvarts bussresa från mig :) helt okej att varva ned efter jobbet med fötterna i sanden och läsa australiensiska Cosmo (som faktiskt är lika bra som svenska! cred!) och se solen gå ned bakom träden.

På kvällen mötte jag upp Josefin och vi hälsade på två grabbar som hon känner. De tog en öl men jag höll mig till vatten och tog sista färjan hem när de gick ut. skulle ju faktiskt jobba idag och jag är ju en seriös människa!

Dagens workload var motsatsen till föregående dagar med sjukt mycket folk, jag stod knappt still en sekund under de första fyra timmarna..! Men jag gillar när det är så där hektiskt. Så mycket mer utmanande att styra upp allt och se till att alla får sina coffees, kakor och luncher och samtidigt se glad och trevlig ut. Mitt jobb tränar verkligen upp konsten att samtidigt prioritera, samarbeta och ge bra service. Och snacka engelska (i stressade situationer kan jag plötsligt slänga ur mig något på svenska till mina co-workers). Ovärderliga skills!

Min vana trogen gick jag sedan på body pump. Av någon anledning är det två instruktörer på passet och de är väldigt underhållande, påminner om radiopratare på nåt morgonprogram (fast mindre enerverande). De har börjat känna igen mig och plötsligt fann jag mig själv sittande längst fram mellan instruktörerna och göra en massa dips (tricepsövning) inför typ 40 pers, haha!

Jag har mid semester break från uni nu och 2.5 vecka framåt, yeah! Jag skall dock icke lalla runt för jag har massor av skolarbete iallafall, ni kan vara lugna ;) Surfingen ser lovande ut, nu ska det vara extremt dåliga vågor = extremt lämpligt för mina skälvande rådjurskidsben. Häng med så får ni se hur det går!

Ha en fantastisk helg och njut av att ni har vår där hemma i Sverige, det finns dom som har höst nu...
Bristen på minneskort boostar min narcisisstiska ådra. Mottager gärna stylingtips för mitt hår! Det är långt och brunt och hänger mest liksom...

appendix till gårdagens inlägg

Söndagmorgon, solen skiner (första gången med så här många soliga dagar i rad sen jag kom hit!) och jag är på väg till jobbet. Idag ska jag jobba med en polsk kille som tydligen knappt kan engelska, intressant..!
Ville bara göra ett litet tillägg till gårdagens kulturinlägg:
* Aussies käkar dålig mat. I alla fall extremt mycket socker. De är besatta av light/low fat-produkter. Många, särskilt tjejer, beställer skimmed milk (lättmjölk) till sina cappuccinos varpå de känner sig nyttiga och med gott samvete häller ner socker motsvarande tre sockerbitar...
* Klädstilen hör varken till den bästa eller värsta jag har sett, men tjejerna är Italieninspirerade och visar ofta liiite för mycket hud för min smak. På gymmet är det många som går på gruppass endast iklädda sport-BH på överkroppen och en mer eller mindre tränad mage som sticker fram ovanför byxlinningen. Man bara: shit. Kan ni please bespara mig dessa muffin tops?! Okej på beachen eller vid egen utomhusträning, men inne på ett gym? Dra på ett linne tack! Rätt kul också att så många går klädda i vinterskor när det är närmare 30+, har sett många tjejer i uggs på uni när det var stekhett ute! Killarna då? Klassiska aussieklyschan med shorts och thongs (flipflops) gäller för många. Har sett en hel del killar som går topless på stan som jag helst inte hade sett om man så säger. Även där hade ett linne varit på sin plats!
Nu har stil- och hälsoexperten Linnea talat klart. Känner mig lite gnällig men jag är rätt glad faktiskt :) Men jag börjar bli väldigt less på mina flatmates... De har börjat bråka, skrika och gråta på varann när jag är hemma. awkward minst sagt. Diskborsten var alldeles svart och de (läs: tjejen) diskade glatt vidare tills jag köpte en ny. De verkade inte ens ha märkt att diskborsten hade passerat sitt låg magsjuke-risk datum för länge sen...
Dessutom har de brutit ned mitt annars så oslagbara immunförsvar genom att gå runt och hosta i lägenheten. Killen har gjort det flera veckor och nu har jag hosta och ont i halsen. Toapappret tog slut i torsdags varpå jag erbjöd mig att köpa nytt. De bara "nej, vi köper imorgon!" vilket jag i min enfald litade på. De har fortfarande inte köpt nytt papper så jag har köpt en egen rulle som jag sniket förvarar i mitt rum.
Men, det kunde ha varit värre :) och jag flyttar ju ändå ut om 23 dagar, så jag överlever tills dess (hoppas jag). Om jag har dött är det förmodligen pga eluttagen här som utsöndrar små blixtar och sprakar så det hörs ända till Sverige! ballt men lite läskigt!
Ska berätta om mina öden och äventyr under veckan sen efter jobbet. Förlåt igen för bildbristen, ska återigen försöka hitta nån som säljer nya minneskort!
kram

om kulturskillnader

Jag har en rätt naiv förmåga att tro att jag på förhand vet vissa saker trots att jag vet att det aldrig blir som man tänkt sig. Motsägelsefullt. Trots att jag tycker det är viktigt att vara open minded och kunna förändra sina förutfattade meningar om saker och ting. Under mina nio veckor har jag fått en betydligt bättre inblick i kulturen här. Jag vill poängtera att detta är mina högst subjektiva upplevelser utförda på en mycket begränsad del av Australien så de kanske inte kan ses som representiva (haha, lite skadad jag är från universitetsstudierna också!).


Så hur är australiensare? Jag hade inte väntat mig att alla skulle vara så snälla och hjälpsamma mot okända människor. Baksidan med detta är den där plastiga amerikainspirerade ytligheten som man upplever i servicesituationer: "hi, how are you? How has your day been?" som man ofta möter på mataffärer, fast man vet att personen som säger det säkert är spyless på att framföra de fraserna och verkligen inte bryr sig. Då känns det inte kul utan bara stelt och påklistrat. (gosh, vad svensk jag känner mig)

Öppen prostitution förekommer. Bläddrade i en lokaltidning som ges ut i mitt bostadsområde (typ Uppsalatidningen) då jag plötsligt ser stora färgglada annonser om "eskortflickor". Visst förekommer sådant i Sverige också men med betydligt mer diskretion. Jag lägger ingen värdering i vad som är bäst, det är vidrigt så länge det sker och det gör det vare sig det syns eller ej. Annonserna lockade med exotiska flickor från världens alla hörn och lockade med "...making them an ideal selection for stimulation of the mind as well as body". Så fruktansvärt vidrigt!! Levande människor med tankar och känslor beskrivs som handelsvaror som du betalar för.

Jag gillar inte det här med droger heller. Avfärda mig som tråkig och pryd, jag kan ta det. Anyhow, i Sverige är det väl inte så många "vanliga" ungdomar som använder sig av annat än alkohol. I Australien är "smoking weed" (marijuana) ett betydligt vanligare komplement till alkohol när man känner för att partaja. Synen på åtminstone marijuana är betydligt mer liberal här. Även bland personer som jag kan identifiera mig med. Aktiva personer som läser prestigefyllda universitetsutbildningar, jobbar extra och gör praktik samtidigt. Har fått förklarat för mig att man blir euforisk och släpper alla problem när man röker på, att livet känns lättare (ungefär som när jag blir när jag dricker kaffe...). Jag har bara så svårt att förstå varför? Kanske tar folk till det för att slippa reda ut sina liv? Man är konstant missnöjd med jobb, skola och sin omgivning, men istället för att ta tag i det och förändra röker man på när tillfälle ges och flyr vardagen. Imponerar inte på mig i alla fall. Visst, alkohol är ett gift och ingen hälsojuice, men det försvinner iallafall ur kroppen relativt snabbt (för att det är vattenlösligt). Droger är fettlösligt och stannar kvar i kroppen veckor efter att man har tagit dem. Veckor!

Andra skillnader jag har lagt märke till:
* Här köper man färsk fisk, inte fryst. Den som vill ha vanliga laxfiléer får snällt trava till charken. Generellt sett brukar man mer färskvaror än frysta verkar det som.
* Killar frågar ut tjejer på date (typ bjuder på middag och så). Lite mer rakt på sak alltså. (ej självupplevt dock)
* Vad som i Sverige skulle klassas som öppen rasism är vanligt i synnerhet mot aboriginer, asiater och muslimer.
* Aussies är lata. Kör bil överallt med gott samvete, inkluderat sträckor som tar otroliga 10 minuter att gå. Jag förklarade för en kurskamrat att jag går till tåget (20 minuter) när jag ska till uni. Han trodde inte att det var sant.
* Det är inte ovanligt att småprata med folk medan man väntar på tåget eller sitter på färjan. Trevligt fenomen tycker jag!
* Största dagstidningen (Sydney Morning Herald) har surf forecasts varje dag bredvid väderleksrapporten. Charmigt :)

Hoppas ni fann ovanstående intressant, jag tycker det är sjukt intressant med kulturer! Nu är det lördagkväll och ska jag sticka in till stan och knarka (not) och träffa Josefin. Återkommer med lite updates om vad som har hänt de senaste dagarna, har varit seg på att skriva men har haft mycket roligt för mig ;)

En väldigt bra sak med att åka färja

är att man kan kliva på färjan nyduschad med blött hår för att 6 minuter senare kliva av vid Circular Quay med torrt hår! Någon slags tvivelaktig styling får man på köpet.
Hårtorkar blev plöstligt soo last month.

den inre resan - ända till bondi junction och tillbaka

Jag skulle plikttroget ta mig till träningen och hoppade på en buss från Elizabeth Street som i min värld skulle passera gymmet i Darlinghurst. Efter ett tag märkte jag att vi hade svängt av åt helt fel håll. Jag frågade chaffisen om vi skulle passera Oxford Street (där gymmet ligger) och han bara ”noo”.

Då kände jag bara att nej. Jag pallar inte. Jag pallar inte kliva av bussen! Så jag bara satt kvar och lyssnade på min iPod och åkte längre och längre bort från stan medan skymningen nalkades utanför fönstret. Jag tänkte att jag åkte på Magical Mystery Tour som The Beatles sjunger om (även om den resan förmodligen refererar till en inre resa frammanad av tvivelaktiga kemiska substanser snarare än en yttre). Eller så var det helt enkelt ödet. Något helt fantastiskt skulle möta mig när jag klev av bussen. Ett hav av pengar eller en flod av kunskap så jag bara skulle kunna allt i skolan utan att behöva plugga. En livsavgörande insikt typ vad som är livets mening. Eller bara en rolig a-lagare som berättade historier om hur han tappade sina tänder i vilda slagsmål (satt bredvid en sådan på nattbussen i lördags). Husen skiftade färg och form och skyskraporna byttes mot grönområden och lummiga trädkantade gator. Jag väntade på den där insikten, det där jag skulle förstå om livet som jag alltid undrat eller whatever.

 

Inget av ovanstående inträffade dock. Det enda som hände var att jag hoppade av i Bondi Junction vilket ju också är ett helt okej ställe att spendera en onsdagkväll på.

Jag spenderade en stor del av min dyrbara tid idag med att jaga minneskort, men ingen affär hade det jag sökte :/ betyder det att min mobil är old school? baah, den har faktiskt polyfoniska ringsignaler! Tills vidare får ni hålla till godo med högkvalitativa webcambilder. yeah


Konsten att improvisera

Idag har jag tagit begreppet improvisation till en ny nivå. Jag har genomfört en i princip oförberedd redovisning i ämnet mikroekonomi på engelska. Jag upptäckte av en slump att vår grupp skulle redovisa på dagens tutorial en halvtimme innan det var dags att sticka till tåget. Mindre kul... Panikmessar till alla i gruppen och vi skickar massa sms fram och tillbaka utan att komma fram till något. Det är en gruppredovisning före oss under vilken vi försöker slänga ihop något. Det är jag, en aussiekille, en aussietjej och en tystlåten japan. Plötsligt är det vår tur. Vi utväxlar desperata blickar innan vi går fram. Tjejen ger en lapp till japankillen som läser innantill, mumlar utan att titta upp en enda gång och stakar sig på vartannat ord, typ "we are going to ta.. talk about... about the se.. sellers on eBay and.. and..." osv. Situationen är så otrolig löjeväckande och plötsligt råkar jag och aussietjejen titta på varandra och vi börjar gapskratta. Och det blev verkligen så där så man inte kan sluta skratta. Japankillen är klar och det är min tur, jag försöker tvinga mig själv att sluta skratta vilket är lättare sagt än gjort.
Till slut gick det faktiskt bra trots att jag inte var helt på det klara med vad jag ville få fram, adrenalinet rusade som av tusen koppar kaffe och jag försökte att inte se det komiska i situationen. Oprofessionellt, javisst, men vilken utmaning! (till mamma: i övrigt har jag koll på skolan och pluggar flitigt, har fått 75-100% på alla tester hittills). Och jag har lärt mig läxan: inför vår nästa gruppredovisning ska jag ha på mig en löjlig hatt så att folk inte märker att jag är oförberedd utan istället funderar över varför jag har en hatt i form av en lila kyckling på skallen.
Har även varit och gjort lite tester för att få ett personlig träningsprogram av snälla Josefin! Hon pluggar till personlig tränare här i Sydney och behöver försökskaniner vilket jag villigt ställde upp på. Idag fick jag testa mina gränser genom att maxa på bänkpress och benpress, göra så många push-ups jag kunde, springa 2.4 km så fort jag kunde (10.59) samt göra maximalt antal sit ups på en minut. Roligt att testa sina gränser även om jag nästan såg livet passera revy under löpningen. Men bara nästan.
i övrigt är sydney kallt och jag vill surfa, hetsäta almond spread och lukta på min goda fikon-/rosmarinduschcrème från the body shop. life rocks!

Finns det nåt djur som äter kackerlackor?

Idag har jag dansat streetdance! så roligt att dansa igen! Jag gillar streetdance för man känner sig så cool, yo! Saknar även baletten dock (jag gick dansklass i högstadiet = massor av dans på schemat istället för idrott och slöjd). Det finns en balettskola för grown ups här i Sydney, får se om jag tar mig tid och råd att besöka den.
Vädret pendlar fortfarande men det är kallt, inatt sov jag med dubbla täcken och pyjamasbrallor. Tur att jag har min lilla microhund med mig från Sverige. En sån där mysig som man värmer i micron och så blir den varm hela natten typ! Har även haft ett mindre trevligt husdjur här för en kvart sen som jag tvingade min flatmate att döda (han som kollade på Justin Bieber-dokumentär på tv...). Känns lite sådär att sitta precis där en gigantisk kackerlacka sprang (dom är sjukt snabba!). Paranoian är total för tillfället!
Jag hade även tänkt köpa skor idag, har bara ett par som funkar på jobbet och förutom att de är dränkta i barbecuesås börjar de bli trasiga och lukta. Eftersom jag gärna vill behålla mitt jobb skulle jag således köpa nya anständiga pjux idag efter uni. Gick av bussen vid Dymocks (Australiens största bokhandelkedja) och fastnade där minst en halvtimme... Jag älskar böcker och hittade så många av australiensiska författare som verkade superbra, men jag har fortfarande kvar böcker från Sverige som jag köpte med mig innan avresan. Istället för att traska ut med skopengarna i behåll köpte jag 3(!) böcker: TimeOut Sydney-guiden 2011 (helt ny och uppdaterad! gilla), en guide till caféer i Sydney samt en "learn to surf"-bok. Jaa jag "kan" surfa men är långt ifrån fullärd. Att boken var full med inspirerande bilder och intervjuer och skriven i skön laid back aussie-style gjorde att jag inte kunde motstå den... Som straff fick jag inga nya skor. Hur tänker man ibland?!

kvalster, pancakes och vintertid

Idag blev det vintertid här, ballt! Vintertid i april liksom! Nu blir det mörkt redan kring 6-tiden på kvällen. När blir det mörkt i Sverige i dessa dagar?

Ursäkta min frånvaro här, jag har inte varit hemma så mycket i helgen. Jobbat både lördag och söndag. Har varit två riktigt lugna dagar på jobbet, tur att man har trevliga arbetskamrater att chit-chatta med för att fördriva tiden! Jag blir rätt rastlös av att inte göra någonting så jag har lekt en del med espressomaskinen och kommit fram till att jag + den är ett säkert koncept för att skrämma bort kunderna... Att göra goda cappuccinos och latte är svårare än man tror! (eller så är jag sämst. välj själv) Här i Oz finns det så många sorters kaffe, har ni hört talas om flat white? det hade inte jag innan jag kom hit. Alla vill ha lättmjölk och massor av socker i sina coffees. Tjejen jag bor med blev jätteförvånad då jag sa att jag inte har socker i kaffet, bara "va? går det att dricka utan?"
Gårdagskvällen tillbringade jag med Josefin. Vi gick, gick och gick lite till. Beslutsångest är väl lite mer berättigat i en 4.5-miljonersstad än i Uppsala, right? Till slut blev det ett glas vin på fina Opera Bar som är en utomhusbar vid vattnet ett stenkast från Operahuset. Jag gillar det starkt! Alltid fullt med folk och väldigt blandat - turister, locals, folk som är på after work, unga och lite äldre. Perfekt hängställe med andra ord.

Sedan promenerade vi till The Rocks (äldsta delen i Sydney dit straffångarna kom 1788!) och käkade pannkakor på Pancakes on the Rocks som är öppet 24/7 och serverar tusen sorters pannkakor! (nästan). Väldigt gott och jag är fortfarande mätt... I vanlig ordning har jag tränat också, som ni märker gör jag det varje dag så det känns lite tjatigt att skriva om det. Icke desto mindre utgör det en viktig och uppskattad del av min dag, och kanske är det därför jag efter drygt 8 veckor med hostande typer överallt fortfarande inte har blivit sjuk?

Nu ska jag dammsuga den chicka heltäckningsmattan i mitt lilla rum. gosh. är inte heltäckningsmatta typ förbjudet i Sverige? Vill inte tänka på hur många små liv som samlas och bygger små bon och förökar sig och handlar på kvalster-ICA och uuuuh. Jag har inget skrivbord så jag sitter direkt på golvet när jag är hemma (därför jag försöker hålla mig borta så gott jag kan). Kanske fungerar som peeling för huden? nää nu måste jag verkligen dammsuga! Vi hörs :) (blir ingen bild tyvärr för mitt minneskort är ur funktion. igen. ska köpa ett nytt asap!)

ps: idag är det bara en månad tills jag får sällskap av en förträfflig kille och flyttar till Manly, wihooo!

fredagsmys down under

Howdy!
Idag är det första april. Tidningarna publicerar mediokra aprilskämt och jag skapar en ny mapp med bilder från april som ett bevis för mitt finfina ordningssinne. Även här i Australien är det "Fool's Day". Jag tror inte att jag har blivit utsatt dock. I och för sig skrev jag på ett kontrakt för min drömlägenhet i Manly imorse, iiih, fel dag? Den är hur som helst världens mysigaste lägenhet :) och jag underskattade storleken - den är hela 67 kvadrat! Högt i tak, påminner lite om Söder i Stockholm. Fast en minut från Stilla Havet. Och med tvättmaskin! yeah, det går bra nu :D
Ikväll blev jag bjuden på middag av min kvinnliga flatmate. Hon är supersnäll, har just fått nytt jobb så hon ville fira lite och bjöd med mig ut på en thairestaurang och det var hur gott som helst! Grönsaker, tofu, räkor och massa ljuva kryddor. Hon berättade bland annat att de är nöjda med mig som hyresgäst (man tackar) och fortsatte sedan lika glatt att berätta om när de valde mellan mig och en annan tjej som var intresserad av att hyra. Den andra tjejen var "the hot girl" och jag var "the quiet girl". Haha! lilla sågningen liksom! fett kul, jag tror inte hon tänkte på att det kanske inte var så smickrande för mig...
Annars har jag utvecklat min nya habit att plugga på café, gått en powerwalk kring Cremorne Point i solnedgången och beundrat vykortsvyn över Sydneys skyline och blivit precis lika betagen som första gången jag såg den. och blivit lite glad för att jag inte har blivit avtrubbad, då det kan vara den sämsta känslan som uppfunnits.
Ha en fin fredag! Själv ska jag vräka i mig almond spread, läsa en riktig bok och ladda för jobb imorgon :) ibland har man det bra.
Ben&Jerry's glassbar en minuts promenad från vårt blivande hem i Manly. Om ni kollar noga kan ni se havet spegla sig i fönstret!

Soluppgång över Stilla Havet

Dagens outfit! Varför jag bär omkring på mina anteckningar i macroeconomics när jag har en väska på andra armen låter jag vara osagt.

Macroeconomics och en alldeles ljuvlig cappuccino på café i Annandale

RSS 2.0