Mitt hem!

Jag hittade mitt boende här i Sydney via www.gumtree.com.au. Det är typ som Blocket fast gratis. Det tog 5 dagar från det att jag kom hit tills jag fixade boende, innan dess hann jag kolla på fyra andra ställen. Verkar vara en ganska normal tidsåtgång utifrån vad jag hört från andra. Under själva letandet var jag dock väldigt stressad - mardrömmen vore att inte ha hittat något innan skolan började och tvingas springa på bostadsvisningar mellan föreläsningarna... Det var svårt att ta in stadens härliga atmosfär när man samtidigt var inne i sin lilla bostadsbubbla. Jag ville gärna ha eget rum vilket inte är det lättaste. Kan man tänka sig att dela sovrum kan man få billigare boende mitt i stan, men det var inte ett alternativ för mig.
Nu har jag bott här i 3 nätter och trivs hur bra som helst. Antingen hade jag massor av god karma på pluskontot att ta av eller så hade jag helt enkelt en väldig tur! Jag delar med ett par som är 28 resp. 33 år och jobbar båda två. Snälla, hjälpsamma och inte för påträngande. När man åker själv är det ändå rätt skönt att kunna slökolla på tv med nån (att de dessutom har en splitterny 50 tums platt-tv är inte mig emot..!) Igår satt jag och Meleny, tjejen (från Hongkong) och kollade på en dokumentär om massmördare och förfasades över hur sjukt det var. Sen hade jag problem att sova och höll om min lilla mikrohund lite extra. Detta kan iofs även bero på den skräniga amerikanskan i lägenheten ovanför som tyckte att det var en jättebra idé att ha fest klockan ett en söndagnatt. jag hörde hur hon pratade med några killar och bara "bla bla bla my ex boyfriend..." i var och varannan mening. Jag blir irriterad bara av att höra dryg amerikansk engelska - australisk engelska gör mig däremot på topphumör, kanske för att alla som pratar det är så trevliga!
Sedan har vi katten Alfred som är en busig ettåring som jagar allt som rör sig, min personliga spider killer! Han går på den vanliga toaletten(!) och vi är sams för det mesta förutom när han krafsar på min dörr mitt i natten. Imorse tyckte han dessutom att det var en jättebra idé att sitta på köksbordet och ville absolut inte kliva ned så det slutade med att jag stod i köket och åt frukost..! Respektingivande, that's my name, huh?
Läget har jag redan haussat massor, men någon minuts gångväg till färjan in till stan, 15-20 min till tåget (därifrån en station till stan, några till åt andra hållet till uni) och 10 min till Neutral Bay Junction där bussarna går åt alla möjliga håll - stan, uni, Manly Beach - är inte helt fel. Neutral Bay är ett väldigt lugnt och säkert område där många rika människor bor i de stora villorna längs vattnet. De mysiga trädkantade gatorna ger småstadskänsla fast man är minuter från skyskraporna i CBD. Jag ska bo här i 3 månader, sen kommer min älskade hit och förgyller Sydneylivet ytterligare - tydligen ska vi flytta till Manly då. Livet är bra spännande!
(Mamma: skolan börjar nästa vecka, no worries! Denna vecka är det lite olika nollningsaktiviteter. Snart väntar frågesportskväll på uni!)
Mitt rum och Alfred!

Kommentarer
Postat av: Carro

Ser mysigt ut! :) Skönt att du hittat något eget!

haha skrattade när jag läste det du skrev om katten! Va precis likadant när jag bodde i gbg och tog hand om en katt. Han styrde totalt över mitt liv! :p hehe Du får ta och filma när han går på toa, det va ju coolt! haha Glad alla hjärtans dag förresten! Å va inte avundsjuk på oss här hemma, va tydligen -23 grader när vi gick till jobbet imorse! kaaaaaalllt! Ha det bäst! puss

2011-02-14 @ 17:24:46
Postat av: anna romanazzi-segerstedt

Glad alla hjärtans på dig mitt lilla hjärta! Jaha du börjar nästa vecka ok!

Kul att läsa vad du gör och kul med katten. Fin säng och fin katt. Låter fint att du har det bra. Funkar datorn bra också?

Kram mamma

2011-02-14 @ 22:05:37
Postat av: Anonym

Undrar om fler människor reagerar så instinktivt ogillande på skräniga amerikaner? För jag håller med att det finns en viss sort som är hur egofixerat självupptagna breda-ut-sig antipatiska som helst.

Jag vet att inte alla är så! Men tyvärr så är det dessa som man märker...

Hälsn Pappa

2011-02-15 @ 20:39:40
Postat av: Linnea

Pappa: jag är beredd att tro att det verkligen gäller alla amerikaner efter första skoldagen idag..! Alla som inte kom från det stora självavgudande landet i väst verkade tycka att jänkarna var väldigt enerverande om man så säger... de syns, de hörs, men vad säger de egentligen?! och varför alla blåsta kommentarer?

2011-02-16 @ 14:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0