storstadsflickan

TJA!
Hoppas ni inte missar föregående inlägg om Sydneys kultur. Eller snarare en smal aspekt av Sydneys kultur. Fler infallsvinklar återkommer framöver!
Idag ringde min kära mamma till mig. Vi håller mestadels kontakt via internet så min första tanke var har det hänt nåt? Det hade det som tur var inte. Trevligt var det att prata, sommarmorgon med vinterkväll - knasigt va!
Igår sprang vi 7.5 km längs havet, fram och tillbaka längs strandpromenaden. Det var kväll och vågorna var gigantiska. På huvuddelen av promenaden har man stranden som skydd, men den del som sträcker sig till Shelly Beach går längs med en klipphylla med ett klent trästaket som enda skydd mot havet. Vågorna slog upp med enorm kraft mot klipporna och stundtals sköljde de över hela strandpromenaden! (vid ett tillfälle blev jag träffad och det såg ut som att jag hade badat...) Lite läskigt med väldigt häftigt. Vi hoppade upp på en bänk och stod och kollade när vågorna och sen fick man springa det snabbaste man kunde till nästa bänk och hoppas att man inte skulle bli dränkt under tiden... Vatten alltså, så mäktigt!
En rolig men lite stressig grej med att bo i en storstad är allt som händer hela tiden. Jag slukar alla guider, TimeOut-tidningar och nyhetsbrev för att hålla mig uppdaterad och har alltid för lite tid och pengar för allt. Men fantastiskt är det med alla valmöjligheter! På gång inom den närmaste framtiden är Manly Food & Wine Festival imorgon+söndag här ute i Manly, Sydney Film Festival som börjar nästa vecka, en intressant fotoutställning om 52 stadsdelar/förorter på Museum of Sydney (ni kan läsa om den här!) plus ett antal intressanta filmer på bio. Sen har jag en massa restauranger, caféer och barer som jag vill besöka. Att bo i en storstad är en heltidssyssla!
Fast när man har en stor mysig lägenhet (67kvm!) och mysig pojkvän är det trevligt att bara vara hemma och kanske göra lite sallad :)

Kommentarer
Postat av: mamma

Härligt!

Ni äter väl inte gurka från Tyskland? Va? Gurka från Tyskland, vad hade dom fått den ifrån? Ja, i alla fall så har det dött flera stycken med någon grym bakterie. Gurkan var sköljd med avloppsvatten visar det sig.

Kram mamma

2011-06-03 @ 20:42:01
Postat av: Anonym

P.S. Skype är klar att användas nu!

2011-06-03 @ 20:42:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0