there is no place in the world like sydney

Dessa ord möttes jag av under min allra första dag här. Jag var totalt utmattad (oh, ljuva jetlag) och vandrade halvt sovande omkring i ett 40-gradigt Sydney för att tvinga mig själv att inte somna. När jag hade gått i nästan en timme slog jag mig ner i Botanic Gardens, det enorma parkområdet mitt i stan. Jag minns att jag funderade på om man kunde sitta på gräset överhuvudtaget på grund av alla farliga spindlar, men tröttheten bedrog visheten och jag sjönk ner i skuggan. Bläddrade förstrött i en guide jag hade försett mig med på flygplatsen. Det första som står i den är orden i min rubrik: There is no place in the world like Sydney. Nä, I bet att jag aldrig hade känt mig så förut - genomsvettig, fortfarande klädd i mina varma reskläder (hade inte fått mitt hostelrum än så jag kunde inte byta om...), snuskigt trött efter 1 timmes sömn på över 2 dygn, hungrig, törstig, ensam, förvirrad, bländad av det starka ljuset och lätt sjösjuk av tidsomställningen. Ja, allt kändes så otroligt... bra! Och om allt känns så bra trots minst sagt oangenäma omständigheter så måste det vara något extra.
Det var en så mäktig känsla att bara gå runt mitt i centrum med alla skyskrapor och jag blev lätt starstruck av att se Operahuset (blir jag iofs fortfarande). Den där känslan när man befinner sig på en plats som är så svår att sätta fingret på, den känslan älskar jag här. Den liknar inget annat.
Idag var det en fantastiskt vacker solnedgång som lyste igenom molnen, lyckades dokumentera den rätt bra! Har endlich fattat hur man ändrar inställningarna på min mobilkamera så att den tar fina bilder. enjoy!
Okej, det började lite dåligt...

...men strax därefter uppenbarade sig denna regnbåge!

Checka persikohimlen lixom!

Ja, det är lika varmt som det ser ut på bilderna :)

Ser ni Harbour Bridge och stadsskraporna nere till höger i bild?

Helt fucking unbelievable vackert... Solnedgång över skraporna i North Sydney. Somliga har det bra!

Kommentarer
Postat av: Lanah

Sv: Jag bor i Norrland, och jag hatar vinter. Det är den värsta årstiden någonsin!

2011-03-15 @ 15:40:39
URL: http://lanahs.blogg.se/
Postat av: anna romanazzi-segerstedt

Härligt!!!

2011-03-15 @ 22:39:26
Postat av: Julia

Vilka fina bilder!

2011-03-16 @ 11:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0